Dissabte, 15 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 01 de Juny del 2017

Costa nomena vice presidenta a Ana Royo per a dirigir JLF

El regidor de l'àrea, Alfred Costa, aplica aquesta figura que s'arreplega en els estatuts del OAM de JLF perquè Ana Royo coordine les quatre vicepresidències de la nova Junta Local.

La nova Junta Local Fallera dóna els seus primers passos amb el nomenament d'Ana Royo, de la falla de l'Avinguda, com a vice presidenta del consell rector de la Junta Local Fallera. Es tracta d'una figura  que s'aplica ara i arreplega els estatuts del OAM de Junta Local, mitjançant la qual Royo serà la coordinadora d'aquesta nova etapa en la gestió de les falles i estarà per sobre de les quatre vicepresidències executives.



Amb aquest nomenament comença el desbloqueig de la crisi institucional que travessa l'ens festiu, ja que les passades setmanes els presidents en la seua majoria van sol·licitar el cessament de l'anterior Junta Local pels seus errors comesos, la tensió i falta de comunicació amb les comissions.



Així doncs, dimarts passat es va celebrar una reunió de Costa amb els presidents de falles, on va plantejar la creació d'aquesta figura de la vice presidència del Consell, recollida en l'articulat 10 i 11 dels estatuts del OAM, on textualment planteja: "El president ha de nomenar entre els vocals del Consell Rector un vicepresident, a qui correspon la suplència d'aquell en els supòsits de vacant, absència o malaltia, així com la resta de les funcions que li atribuïsca per delegació el president de l'organisme autònom."



En aquest cas el president (alcalde) delega en el regidor de l'àrea, qui aquest al seu torn delega ara en la vice presidència del Consell la gestió de la nova etapa fallera. Els presidents no van posar cap objecció, de manera que ara s'obri un nou termini per a formar equip de manera consensuada per ambdues parts. En aquest sentit Royo, en declaracions per a l'Opinió de Torrent, ha manifestat que: "Volem formar un equip fort i unit per a treballar braç a braç per les falles, amb plena comunicació amb les comissions i que treballe per equips, amb un perfil professionalitzat per a aportar a les falles una major visibilitat i qualitat"- ha assenyalat, alhora que ha remarcat la seua intenció de reforçar la vicepresidència quarta (l'econòmica) per a alleugerir el seu funcionament en relació amb l'Ajuntament.



Tal com marca la normativa, alcaldia tria la vicepresidència primera (festejos i protocol) i tercera (comunicació i secretaria), mentre que els presidents trien al candidat de la segona (cultura) i quarta (econòmica). Un procés que a priori va a partir del consens de totes les parts.

Nou repte al capdavant de JLFT

Ana Royo té per davant un dels grans reptes d'aquesta legislatura, centrat en la formació d'un equip que porte pau a les revolades de les últimes setmanes i al seu torn, desbloquejar les modificacions del Reglament Faller de 2012, que encara es troba paralitzat per falta de voluntat política i fallera.



Royo Prové d'una família fallera, sempre arrelada a la comissió de l'Avinguda. Va ser Fallera Major infantil de la seua comissió 1987 i fallera major infantil de Torrent en 1988 (càrrec que va compartir al costat de la seua germana Mari Carmen Royo, Fallera Major de la ciutat aqueix mateix any). Càrrec que va tornar a repetir com a màxima representant de la seua comissió en 1996 i fallera Major de Torrent en 1997. L'any 2000 va formar part de Junta Local Fallera, on va prendre les regnes de la secretària general, una vegada completat el cicle, va tornar a la seua comissió. Va ser la primera presidenta de la falla Avinguda, càrrec que va ostentar des del 2013 fins a 2015.



El seu nom ja es va posar damunt de la taula al principi de la legislatura, però no va haver-hi acord entre la proposta plantejada per Royo i l'Ajuntament, per la qual cosa es va donar pas a l'equip capitanejat per Martín Leal. Tal com la pròpia Royo va reconéixer en el ple extraordinari havia tingut propostes abans, durant i fa pocs dies, però les va rebutjar en considerar que la millor fórmula de formar una Junta Local és crear el seu propi equip, consensuat amb els presidents.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.135.81

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.