Diumenge, 29 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 29 de Maig del 2017

Herba seca de més d'un metre s'apodera de la massa boscosa del Vedat


Folgado: "la paràlisi mediambiental en la qual es troba el govern municipal de Torrent ha fet que obliden per complet El Vedat, que no està entre les seues prioritats"

Els populars de Torrent denuncien la situació en la qual es troba el bosc del Vedat "la mala herba s'ha apoderat de la muntanya baixa en el Vedat, al costat dels habitatges i els carrers" denuncia el seu portaveu, Amparo Folgado.

Per a Folgado "la paràlisi mediambiental en la qual es troba el govern municipal de Torrent ha fet que obliden per complet El Vedat, que no està entre les seues prioritats". Fins a 2015, els diferents governs del Partit Popular a Torrent, intensificaven les labors d'esbrosse, a través del Consell Agrari en el Vedat, durant el mes de maig i abans de l'entrada en vigor de Previfoc l'1 de juny.

Per açò, Folgado denuncia que "de gens serveix que en el seu moment instal·làrem 15 canons de Sideinfo o que ara s'hagen instal·lat sensors en el bosc si el més bàsic, que és, mantenir el bosc net d'herba seca no es realitza i el bosc es converteix en un polvorí".

Els populars, que han visitat diferents zones del Vedat per a comprovar l'estat d'abandó i la falta de manteniment i esbrosse, han detectat també restes de traques disparades al costat del bosc i enfront de la reguarda de Policia del Vedat. Per açò, Folgado recorda que "està completament prohibit disparar qualsevol tipus de focs d'artifici" i lamenta que "no hi haja una vigilància policial en l'època de comunions als voltants de les esglésies i restaurants, com sí ho hi havia amb el Partit Popular en el govern municipal, per a evitar el tret de traques".

A més, segons denuncien els populars "encara no està aprovat el Pla Forestal del Vedat, redactat pel PP i presentat a principis de 2015, mancant la seua aprovació final, que encara no s'ha produït malgrat les reiterades peticions en diferents plens al regidor i a l'alcalde". El que para Folgado demostra "la falta d'interés i la deixadesa per protegir, preservar i millorar la qualitat del bosc del Vedat i en definitiva dels seus veïns".

Arboretum abandonat
Els populars han pogut comprovar també, la situació d'abandó en la qual es troba el Arboretum del Vedat. El Secretari General del Partit Popular, José Francisco Gozalvo, lamenta que "el Arboretum està pres per la vegetació salvatge, en molts casos, les fitxes indicatives de les espècies botàniques han sigut cobertes per la vegetació, que creix sense control" i en altres parts del museu botànic del Vedat, com en l'escenari o el vessant lateral creix mala herba sense control, en molts casos ja seca, a més de residus. Gozalvo també lamenta "la falta de reposició d'espècies en el Arboretum, a més de la falta de divulgació d'aquest espai públic entre els centres educatius de Torrent, com un museu a l'aire lliure i un auditori en el qual poder aprendre, gaudir de la naturalesa i les espècies mediterrànies existents a la Comunitat Valenciana".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.93.12

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.