Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 16 de Maig del 2017

La pujà de la Mare de Déu congrega a centenars de torrentins

L'últim trasllat des de la parròquia de l'Asunción, fins a l'ermita va congregar a centenars de veïns que van obsequiar que flors i poesies a la patrona.

 

Pluja de pètals, de poesies, fervor i devoció en el dilluns més emotiu del calendari festiu torrentí. La capital de l'Horta Sud va celebrar anit el trasllat de la imatge de la verge des de l'Església de l'Asunción, fins a la Parròquia Sant Luis Bertrán, coneguda popularment com “la pujà” de la patrona. Es tracta d'un dels actes més esperats de l'any i que es viu intensament en la ciutat. Centenars de torrentins es van congregar en els diferents punts del trajecte i uns altres van acompanyar a la patrona durant tot el recorregut per a ofrendar a la Verge dels Desemparats amb milers de pètals i poesies especialment dedicades en acció de gràcies o forma de pregària. 

 


Des de les balconades les tradicionals “petalades” del carrer Sant Cristòfol i Ramón y Cajal no van deixar indiferent a ningú. Les Falleres Majors de 2017, Carmen Sirvent i Paula Giménez, la Reina de l'Encontre de 2017, Gemma Torrent, i la Musa de la Música, Ana M. Castro, es van donar cita en la balconada consistorial de Ramón y Cajal, 7, per a oferir les seues tradicionals poesies amb les quals donar gràcies per l'any que han viscut. Als peus, personalitats del teixit associatiu i cultural del municipi, així com centenars de veïns es van amuntegar en honor a la patrona. 

 


L'últim trajecte del trasllat portava a la comitiva fins a les portes del col·legi de la Puríssima, on alumnes de 5é de Primària van dedicar les dues tradicionals cançons a la patrona. Un ramillet de focs i les rituals voltes de la imatge a la porta de l'ermita van donar pas a l'entrada cap a l'altar i el posterior cant de l'himne de la coronació per part dels congregats.


Des de Tele Torrent es va seguir la retrasmitió en directe del recorregut des de les 21 de la nit, amb entrevistes a les cares protagonista de la festa, així com ciutadans anònims que són fidels a la cita cada dilluns “de pujà”. En total més de 5.000 seguidors es van connectar per a seguir aquest acte des de les seues llars, molts d'ells fora de Torrent. Gràcies a la connexió han pogut sentir-se més propers al seu poble d'origen. 

 

https://www.facebook.com/teletorrent/videos/433773413651188/


Hui, Besamans en l'ermita 
Al llarg del dia de hui, Torrent viu l'acte de clausura de les festes en honor a la Verge dels Desemparats, amb el ‘besamans’ a la Mare de Déu, que se celebra per cinquè any consecutiu en el municipi. Com a novetat, la Confraria mostra la nova imatge de la Mare de Déu, rèplica de la qual es venera en l'actualitat i que va ser beneïda fa 15 dies en l'església de San José. La rèplica s'ha construït a un taller artesanal d'imatgineria a Elda. Els membres de la Confraria van llevar els ornaments de la patrona per a fer un escanege complet de la imatge amb l'objectiu que fóra una còpia exacta. S'ha cuidat fins al mínim detall, perquè lluïsca de manera fidedigna. Després de tot un any de treball el resultat es podrà veure's hui. Tal i com ha comentat el president de la Confraria, Pepe Alejandro, la nova imatge complirà, a més d'aquesta funció, una altra itinerant, de manera que podrà ser transportada per a rendir-li culte en diversos llocs de la geografia torrentina.


Clavaris 2017 
Els que han viscut intensament aquest calendari festiu han sigut els 22 clavaris que l'atzar ha volgut ajuntar en aquest 2017.  Des de Carlos Mercado, clavari major, de tan sol 14 anys, fins al més major de 80 anys. Una llista formada per: Alejandro Medina Fenoll, Enrique Espeleta Tatay, Francisco Almerich Simó, Francisco Almerich Rius, Francisco Jose Cubes Moneder, Jose Vilanova Puig, Fernando Medina Fenoll, Ricardo Marti Andreu, Jose Company Bartual, Jose Navarro Planells, Manuel Miguel, Enrique Mora Felipo, Manolo Montalt Guillot, Joaquin Bas, Juan Jose Andreu Santana, Juan Jose Carratala Velert, Jose Carretero Villena, Tomas Martinez Palop, Miguel Angel Amador Beteta, Vicente Almerich Simo, Agustín Victoria González i Carlos Mercado.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.62.168

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.