Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 08 de Maig del 2017

Torrent es prepara per a viure la festa en honor a la Mare de Déu

El segon cap de setmana de maig Torrent es prepara per a viure intensament els actes en honor a la seua patrona.

La Confraria de la Verge dels Desemparats de Torrent té organitzades les festes que celebrarà durant tota la setmana, en honor a la patrona de Torrent. Els actes comencen el dimecres, a les 19,30h. amb el primer dia de Tridu en la Parròquia de la Sagrada Família. Oficiada per D. Pablo Aranda, es procedirà a la benedicció de medalles i una imatge de la Verge per a cadascun dels clavaris.


El dijous, 11 de maig, és el segon dia de Tridu en la Parròquia de la Sagrada Família. En finalitzar tindrà lloc la tradicional Ronda a la Verge per la Banda Simfònica del Cercle Catòlic i l'Orfeó Polifònic del Cercle. I l'endemà, 12 de maig, tercer dia de Tridu. A la nit, a les 22,30h. tindrà lloc en la Plaça de l'Església, la ja tradicional Dançà amb l'actuació de la Colla de Tabal i Dolçaina de Torrent, Agrupació de Dolçainers Cercle Catòlic, Grup de Ball l'Ú i Dues, Colla els Llauradors de Torrent.


El dissabte, 13 de maig, comença de bon matí, a l'alba i al toc del Ángelus, amb un volteig General de Campanes, que anuncien la celebració de la patrona dels torrentins. I a les 21,30h. tindrà lloc el trasllat de la Verge dels Desemparats pels carrers de la ciutat, amb un itinerari que parteix de la Parròquia de la Sagrada Família i es dirigeix per: Tomás Miquel, Agustín Muñoz, 25 d'Abril, Pintor Renau, Sant Valeriano, Constitució, La Ribera, Germaníes, Músic José Merino, Vicente Blasco Ibáñez, Corts Valencianes, Avinguda al Vedat (nombres parells), Bisbe Benlloch, Gómez Ferrer, Rei Don Jaime, Major, Església i Parròquia de l'Asunción. El festeig anirà acompanyat pel grup de tabalet i dolçaina i finalitzarà la Banda de la Unió Musical de Torrent.



Finalment, el gran dia arriba el diumenge, 14 de maig, amb volteig general de campanes i després a les 10h. trobada de clavaris en el domicili del Clavari major, a les 11h. Solemne Missa Major en la Parròquia de l'Asunción acompanyada per l'Orfeó Polifònic del Cercle Catòlic. A la vesprada, a les 20h. en finalitzar la Missa vespertina se celebrarà la Processó General, després de la qual s'entonarà l'Himne de la Coronació i se sortejaran els clavaris per a 2018. A més, es dispararà un Castell de Focs Artificials per Hemanos Caballer.

Trasllat, poesies i devoció per al dilluns 

L'altra cita clau en el calendari és el dilluns, 15 de maig, amb el Trasllat de la Verge dels Desemparats des de la Parròquia de l'Asunción fins a l'ermita. A les 21h., comença el seu trajecte amb les tradicionals parades omplir de fervor, devoció i poesies acompanyades de pluja de pètals. Com a alcaldessa perpètua que és, la imatge farà entrada en l'Ajuntament de la ciutat, on les falleres majors de Torrent, la reina de l'Encontre i la musa de la música li dedicaran unes paraules. Finalitzarà el trasllat amb un castell a càrrec de Germans Caballer en l'ermita.



El dimarts, 16 de maig, des de les 10h. se celebrarà el besamans en la Parròquia de Sant Luis Beltrán i a les 19,30h. missa en sufragi dels confrares difunts en Sant Luís Beltrán.


Enguany els calvaris de 2017 són: Alejandro Medina Fenoll, Enrique Espeleta Tatay, Francisco Almerich Simó, Francisco Almerich Rius, Francisco Jose Cubes Moneder, Jose Vilanova Puig, Fernando Medina Fenoll, Ricardo Marti Andreu, Jose Company Bartual, Jose Navarro Planells, Manuel Miguel de la Falç, Enrique Mora Felipo, Manolo Montalt Guillot, Joaquin Bas Monerris, Juan Jose Andreu Santana, Juan Jose Carratala Velert, Jose Carretero Villena, Tomas Martinez Palop, Miguel Angel Amador Beteta, Vicente Almerich Simo, Agustín Victoria González i el calvari major és Carlos Comprat Almerich, un jove de tan sols 14 anys, però que viu molt emocionat aquest gran any, acompanyat per la resta de famílies.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.15.74.25

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.