Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 27 de Abril del 2017

Som Valencians sol·licita més parcs infantils inclusius

Dits parcs deuen comprendre instal·lacions de gronxadors adaptats per a cadires de rodes, en ell es pot permetre el balanceig sense la necessitat d'haver de traure al xiquet de la seua cadira i asseure-ho en una altra adaptada

Som Valencians va presentar divendres passat dia 21 en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament de la ciutat una petició sol·licitant:

-La implantació de més Parcs Infantils Inclusius perquè els xiquets i xiquetes AMB i SENSE Discapacitat es divertisquen junts, ampliant també l'edat d'utilització (major de 8 anys).

-Aquests parcs deuen comprendre instal·lacions de Gronxadors adaptats per a cadires de rodes, en ell es pot permetre el balanceig sense la necessitat d'haver de traure al xiquet de la seua cadira i asseure-ho en una altra adaptada, amb el trastorn que açò ocasiona tant a les persones que els ajuden en aquests tràmits, com al propi xiquet o xiqueta, que es veuen obligats a fer un esforç innecessari per a una estona d'oci. Existeixen Gronxadors que poden ser utilitzats per persones amb discapacitats sense haver de dependre de tercers.

-Els criteris d'adaptació no solament es haurien de complir en els Parcs Infantils de nova creació, sinó també es vagen adaptant progressivament en els Parcs ja existents.

Segons el Coordinador Local de SOM VALENCIANS Roberto Gómez "En la nostra ciutat de Torrent, només existeix un Parc Infantil per a xiquets amb Discapacitat en la zona de l'Avinguda al Vedat a l'altura de la Plaça Amèrica escaira amb el carrer L'Eliana. Aquest Parc es va inaugurar al juny del 2013 i és apte per a xiquets d'entre 1 i 8 anys amb Discapacitat. Des de llavors s'ha creat i instal·lat noves zones d'esbarjo infantil, però no s'ha seguit implantant aquesta iniciativa que faça que tots els xiquets i xiquetes tinguen un espai de joc on compartir el seu temps. Els xiquets amb limitacions per a l'activitat també tenen el desig d'engrunsar-se, balancejar-se, escalar o tirar-se per un tobogan. Quan els xiquets AMB i SENSE discapacitat juguen junts aprenen a apreciar les capacitats dels altres i les similituds entre ells, a viure en igualtat, sense que les diferències siguen un obstacle".


Per a la formació regionalista "S'ha de crear un espai solidari en el qual es fomenten els valors socials, com l'amistat i la companyonia. S'han de fomentar els valors socials en els quals volem formar als nostres xiquets i promoure la participació activa dels municipis en projectes amb un clar benefici social".


També afig Roberto Gómez que "encara que el grup de Ciutadans fa un any també va presentar una petició molt similar, nosaltres el que sol·licitem és que aquests acords es porten a la seua finalitat i s'executen una vegada aprovats. Després d'un any s'han creat nous parcs i no s'ha fet pràcticament gens sobre aquest tema. És com si dius que t'has apuntat al gimnàs però no vas o no es nota".


A més recalca Roberto que "nosaltres diferenciem aquesta petició de la de Ciutadans augmentant l'edat de gaudi de les instal·lacions especials (major de 8 anys)". També recorda que "quan es va inaugurar el parc de l'Avinguda a l'altura de la Plaça Amèrica es va dir que era per la proximitat de la seu de ADISTO (Associació de Discapacitats de Torrent) i no hi ha tanta proximitat, a més de que aquesta instal·lació que es va inaugurar al juny del 2013 és per a xiquets de fins a 6 o 8 anys i la gran majoria (per no dir quasi tots) dels components d'aquesta Associació són de molta més edat i per tant mai gaudeixen d'aquesta instal·lació, que s'assembla més a una instal·lació standard, ja que no disposa de Gronxadors adaptats per a cadires de rodes, etc".

Acaba Roberto ressaltant que "Per als pares de xiquets amb discapacitat seria una enorme felicitat veure als seus fills gaudint i amb un gran somriure, aqueix somriure que és UNIVERSAL, sense barreres i sense cap distinció de capacitat intel·lectual o física".

Per al grup polític SOM VALENCIANS els criteris d'adaptació no solament s'haurien de complir en els Parcs Infantils de nova creació, sinó també es vagen adaptant progressivament en els Parcs ja existents o almenys en tres o quatre zones de la nostra ciutat com podria ser en Parc Central, Plaza Unió Musical de Torrent, Avinguda al Vedat o Plaça Major.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.142.144.40

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.