Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 16 de Abril del 2024 a les 20:36:50 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 12 de Abril del 2017
El vestit reprodueix un original detall romàntic que va lluir la reina Maud de Noruega a principis de segle passat, on predominen els brodats florals en plata

El mant de la verge de Mont-Sió inspira la capa de Gemma Torrent, Reina de l’Encontre

La capa mesura 7 metres i és de vellut morat, color de la germandat de la Verge dels Dolors a la qual pertany Gema, però adornat amb les garlandes de la capa de la Verge de Mont-Sió en el dia de l’Encontre

La reina de l’Encontre de 2017, Gemma Torrent, ha fet públic el secret millor guardat: el vestit de Reina que lluirà Diumenge de Resurrecció. Es tracta d'un model en blanc trencat i plata, inspirat en un vestit de gala de tall romàntic que va lluir la reina Maud de Noruega a principis de segle passat i que va triar Gemma Torrent com a inspiració per a aquest dia. La dissenyadora, Reme Ortí, ha reproduït al mil·límetre els motius florals que naixen del baix de la faldilla i de la cua i pugen pels laterals en fil de plata fins a la cintura. La tela és una seda natural en blanc trencat, que serveix de llenç per a plasmar aquests brodats i uns altres que representen unes fulles de palmell i que cenyeixen la seua cintura.

 

Un altre dels motius al·legòrics en un vestit de reina és la capa, per a l'ocasió Gemma ha triat una tela de vellut morat, ja que representa el color de la germandat de la Verge dels Dolors a la qual pertany. Amb una longitud de 7 metres de llarg, la capa inclou un altre missatge guardat. Es tracta de la reproducció del brodat que porta la verge de Mont-sió en el moment de l’Encuentro, concretament, les garlandes que llueix en el seu mantell blau, després de despullar-se del dol després de l'anunci de la resurrecció.

 

Per a açò, Gemma i la seua dissenyadora han manat brodar en la capa aquestes garlandes florejades que llueix també la Verge. El recorregut del brodat va des de la caiguda dels muscles i segueix el perímetre dels laterals fins a arribar al final de la capa. Els brodats es troben i entrellacen fins a pujar al centre de la capa amb el símbol de la Mare de Déu i la seua respectiva corona, ressaltada amb perles cosides a mà.

 

El coll calat i alçat en punta, les sabates i la banderola a joc completen el conjunt que Gemma Torrent lluirà diumenge que ve quan anuncie la resurrecció de Crist, representant el paper d'àngel de la resurrecció i Reina de l’Encontre. Durant el trajecte estarà acompanyada de les seues cambreres, Claudia Rubio i Blanca Sahuquillo, que lluiran sengles vestits amb motius florals inspirats en el de la reina. El festeig ho completaran els 20 patges abillats amb pantalons de fanal, adornats amb motius en vellut morat i brodats en plata com la resta del conjunt. El tradicional capell amb tocat en ploma culmina el disseny que gaudiran els xiquets encarregats de portar la capa.

 

Treball de tot un any: els secrets del atelier

Gemma Torrent s'ha mostrat molt satisfeta amb el resultat final: “el model ho he tingut clar des de sempre, per a mi és “el vestit”, tot un somni fet realitat. Sembla que mai arriba el dia final en el qual ho veuràs acabat.” I és que un vestit de reina porta tot un any de confecció. L'endemà de l’Encuentro de 2016, Gemma Torrent i Reme Ortí es van posar a treballar en ell. I és que tal com relata la dissenyadora, el vestit de reina es cus dues vegades: primer es munta i es cus sencer perquè encaixe a la perfecció en el cos de Gemma i posteriorment es desmunta, peça a peça, per a incloure els brodats amb l'objectiu que tot encaix al mil·límetre.

 

Per a açò, Gemma ha hagut de provar-se el vestit unes quatre vegades al llarg de l'any i tan sol un assaig real amb la capa, que s'enganxa pels muscles i per sota dels braços perquè es repartisca el pes i el teixit tinga una caiguda natural des del coll cap al sòl. Riures, nervis i molta il·lusió entre puntades d'agulla i didal que ha creat un llaç d'amistat entre la dissenyadora i la família de Gemma. Mirades de complicitat i treball incansable per a confeccionar una joia que enriqueix el patrimoni històric de la ciutat i de la Setmana Santa torrentina: el vestit més important que Gemma lluirà al llarg de la seua vida.

 

Exposició en l’Antic Nou Mercat

Fins al dissabte a la vesprada es podrà visitar el vestit de reina, de les cambreres i els patges en la sala d'exposicions de l’Antic Nou Mercat en horari habitual de matí i vesprada. Gemma Torrent ha aprofitat perquè visitants i curiosos s'acosten a contemplar el treball de tot un any.

 

FOTO:  Muy Ilustre Hermandad de Ntra. Sra. de los Dolores.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.218.61.16

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.