Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 20 de Març del 2017
POLÍTICA

La Delegació de Govern demana que s'anul·le l'augment de sou a urbanisme per ser il·legal

El Partit Popular ha donat a conèixer la resolució en un comunicat en el qual el seu portaveu, Amparo Folgado, recorda que ja va denunciar al setembre de 2016 que era improcedent que Jesús Ros incrementara el sou a 30 funcionaris en 130.000 euros

La Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, en compliment de l'article 65 de la Llei 7/1985 de 2 d'abril ha requerit a l'Ajuntament de Torrent que anul·le la Junta de Govern del 23 de desembre de 2016 per la qual va aprovar provisionalment el Catàleg provisional de Llocs de treball. La Delegació de Govern entén que l'acord adoptat pel govern socialista de Torrent vulnera la legalitat vigent quant a la normativa pressupostària i quant a la normativa de la funció pública. Aquest acord incrementava el sou de la plantilla d'urbanisme en 129.512,22 euros. L'informe de la intervenció municipal i el de la Delegació de Govern, ja adverteixen que l'increment retributiu és superior al 1% permès per la Llei de Pressupostos Generals de 2016.


El Secretari de l'Administració General, també advertia que no se li havia remès l'expedient per a la seua funció de fiscalització prèvia a la realització de la Junta de Govern. La Portaveu del Grup Popular, Amparo Folgado, després de passar per la taula de negociació, ja va denunciar el 21 de setembre de 2016 que “en l'expedient apareix un informe en el qual s'adverteix de la improcedència de les actuacions que es van a realitzar”. Malgrat els advertiments del Partit Popular i també dels sindicats, en concret Comissions Obreres, el govern de Jesús Ros ho va aprovar en Junta de Govern el 23 de desembre de 2016. Els populars també van denunciar que “incrementar el sou a sol 30 funcionaris de l'Ajuntament, era un greuge comparatiu amb la resta de la plantilla”.


Tal com indica l'informe de la intervenció municipal, hi ha increments de sou de fins al 97% solament per als funcionaris de la delegació d'Urbanisme. En alguns casos els increments de sous arriben a ser de 20.000 euros anuals. Segons indica la portaveu dels populars, Amparo Folgado “no està justificat l'increment de sou perquè ho faça en aqueix percentatge tan elevat, ni existeix un devessall d'obres i llicències urbanístiques que ho justifiquen”. A més, també assenyala que “amb 130.000 euros es podrien crear molts llocs de treball i l'acord de la junta de govern solament creava un i la resta es destinava a augmentar sous”. La portaveu del PP, Amparo Folgado denuncia que “la delegació de personal demostra una actitud erràtica i sense criteri de gestió per al personal municipal”, ja que “es limiten a pujar sous de manera arbitrària i sense justificació”. També subratlla que “ara la Junta de Govern de Ros ha d'anul·lar el seu propi acord per ser il·legal, abans del 7 d'abril”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.217.144.32

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.