Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 07 de Març del 2017

Torrent en marxa per la igualtat

S'harealitzat una marxa i una casserolada per la igualtat que ha culminat en un dinar amb música en directe. El dimecres es farà el lliurament del premi a Gloria Torres, Dona Atenea 2017

Coincidint amb la setmana de celebració del Dia Internacional de la Dona, la ciutat de Torrent continua la seua programació per a commemorar este dia amb diferents tallers i activitats dirigides tant a dones com a hòmens de la població, organitzades per l'àrea d'Igualtat.

 

Divendres passat en la Casa de la Dona s’organitzà el videofòrum “Dones i discapacitat: també som dones”, on es van visualitzar diferents vídeos que van ser comentats pels presents. Més tard, el trinquet de Torrent acollí una exhibició de pilota valenciana femenina, en la modalitat de raspall. La vesprada de dissabte, la Comissió 8 de Març va organitzar una jornada dedicada a les dones i la cultura amb la lectura de poemes, en la qual participaren integrants de la corporació municipal.

          

Este matí ha tingut lloc la jornada de convivència en commemoració d’esta setmana on s’està visibilitzant el paper de la dona en la societat. La jornada ha començat amb una marxa i una casserolada per la igualtat que ha començat al carrer d’Azorín fins al Pavelló Anabel Medina, on han pogut gaudir d’un taller de balls tradicionals valencians i d’un dinar de companyonia amb música en directe, al qual ha acudit una gran representació de la corporació municipal, encapçalada per l’alcalde, Jesús Ros, i la regidora d'Igualtat, Encarna Lerma.

 

Demà, les activitats programades se centren en l’àmbit de l’associacionisme i de la salut. En l'avingua al Vedat s’instal·larà la Fira d’associacions de dones, i la Casa de la Dona acollirà la presentació del llibre “Més enllà de l’aparença” d’Álvaro Muñoz Hernández.

 

Dimecres, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, 8 de març, a més de llegir-se un manifest a favor de la igualtat davant de l'Ajuntament, s’entregarà el Premi Dona Atenea. Enguany, com es va anunciar en els dies previs a la inauguració de la Setmana de la Dona, ha sigut atorgat a la jove Gloria Torres González. Com ha assenyalat Encarna Lerma, “la guardonada ha participat de forma activa en el projecte europeu For Roma, With Roma, com a representant de l’ètnia gitana de la nostra ciutat. Gloria està aconseguint amb molt esforç i treball la visibilització de la dona gitana en la societat torrentina”. 

 

Emmarcat en este projecte es féu un documental real sobre la vida de Gloria, en què es mostra el model positiu de dona gitana que trenca els estereotips socials i que serà projectat dimecres en el dinar on se li donarà el premi.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.187.233

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.