Diumenge, 29 de Març del 2020

Actualitzada Diumenge, 29 de Març del 2020 a les 10:57:03 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 06 de Març del 2017

La igualtat, protagonista en la inauguració de la Setmana de la Dona

El dia 8 de març es llegirà, al voltant del ficus, un manifest a favor de la igualtat i la visibilització de la figura de la dona

La vesprada de dijous, la Casa de la Dona va acollir la inauguració de la XXXI Setmana de la Dona de Torrent. Un acte on es va presentar tota la programació preparada per a esta setmana, que inclou la celebració del Dia Internacional de la Dona, que tindrà lloc el dia 8 de març. L’acte s’inaugurà amb unes paraules de la regidora de l'Àrea de Polítiques de la Dona i Igualtat, Encarna Lerma, que va convidar tots i totes a assistir a les activitats programades per a esta setmana que té com a lema: ‘Torrent amb mirada de dona’.

 


“Les activitats que hem preparat enguany tenen com a objectiu fonamental manifestar la igualtat entre la figura de la dona i de l’home, demostrant que la dona està present en tots els àmbits de la societat: culturals, esportius, empresarials o en la discapacitat, entre molts d’altres. També volem recordar totes les dones treballadores, reforçar dia a dia una societat igualitària i aconseguir que les dones obtinguem els nostres drets i una igualtat real i justa”, assenyala la regidora.

 


L’acte va continuar amb un esment especial a Gloria Torres González, que ha sigut guardonada amb el premi Dona Atenea 2017. A més, la cantant Juliana Peralvo Rodríguez intrepretà una composició pròpia titulada Mirate, amb què va destacar la fortalesa i valentia de totes les dones.

 


L’alcalde, Jesús Ros, acompanyat pels membres de la corporació municipal, va assistir a l’acte i va assenyalar la importància del treball i l’esforç que des de la Casa de la Dona s’està duent a terme per a celebrar activitats on la dona adquirisca la importància que es mereix: “Hem de ser conscients de la igualtat entre hòmens i dones, ja que és molt important que tots lluitem per a aconseguir esta igualtat, i aconseguir una societat conjunta entre homes i dones pròpia del segle XXI. Hem de defensar eixe nivell d’igualtat perquè totes les persones tenim els mateixos drets, la mateixa capacitat i el mateix valor, i només així aconseguirem tindre una societat digna”.
En acabar les ponències, tots es van dirigir a visitar dos exposicions emplaçades en la Casa de la Dona. D’una banda, l’exhibició de fotografies “Torrent amb una mirada de dona”, i de l’altra, l’exposició escolar “Murals per la igualtat entre dones i hòmens”, en la qual van col·laborar els centres educatius Lope de Vega, Antonio Machado, Miguel Hernández, Montesión, Madre Petra, Mare de Déu del Rosari, El Molí, San José y Santa Ana, Joan XXIII i Sant Pasqual.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.209.10.183

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.