Diumenge, 30 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 28 de Juny del 2024 a les 13:15:59 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 01 de Març del 2017

L'expedició del DNI i el passaport ja es pot pagar de forma telemàtica

S'ha engegat una “passarel·la de pagament” perquè els ciutadans puguen efectuar l'abonament en el mateix moment en el qual reserven cita prèvia per a obtenir els documents. Si opten per utilitzar aquest servei, podran fer-ho facilitant indistintament el seu número de compte bancària o targeta de crèdit

Des del 27 de febrer està disponible una “passarel·la de pagament” per a abonar per via telemàtica les taxes corresponents a l'expedició del DNI i del Passaport. Amb aquest nou servei els ciutadans poden efectuar el pagament en el mateix moment en el qual reserven cita prèvia per a obtenir aquests documents. Si opten per utilitzar aquest servei, podran fer-ho facilitant indistintament el seu número de compte bancària o targeta de crèdit. La “passarel·la de pagament” està gestionada pel Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, adherint-se a ella el servei de pagament telemàtic dels documents d'identitat expedits per la Policia Nacional, a través de la seua Divisió de Documentació, per la qual cosa d'aquesta manera no s'incrementa la despesa pública per la implantació d'aquesta nova funcionalitat.

 

Els ciutadans que preferisquen realitzar el pagament per aquest mitjà, podran realitzar-ho aportant el seu nombre del seu compte bancari o el de la seua targeta de crèdit, sempre que les entitats bancàries estiguen autoritzades per a operar amb aquesta passarel·la del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. Una vegada que s'accedeix a la pàgina oficial de cita prèvia, www.citapreviadnie.es, l'aplicació anirà guiant a l'usuari pas a pas en la sol·licitud dels documents, indicant-li els casos en els quals aquests són gratuïts. Una vegada introduïts les dades per a la solitud de la cita prèvia i per a augmentar la seguretat en les transaccions telemàtiques, els usuaris hauran d'identificar-se a través dels seus certificats digitals.

 

Introduït el número de compte o de targeta on es realitzarà el cobrament, i realitzada la connexió amb l'entitat bancària corresponent, es rebrà una notificació del pagament realitzat que servirà de justificant de l'abonament de la taxa dels documents. Amb l'objectiu d'agilitar el procés d'expedició i d'oferir una tercera via al ciutadà per a abonar les taxes, està en estudi la viabilitat del pagament a través de Terminals de Punt de Venda (TPVs) instal·lats en la pròpies Oficines del DNI i Passaport, amb l'objectiu final d'eliminar els pagaments en efectiu.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.12.70

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.