Dimarts, 02 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimarts, 02 de Juliol del 2024 a les 13:04:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 28 de Febrer del 2017

Els col·legis públics de Torrent demanaran la jornada contínua

El Consell Escolar Municipal ha aprovat els projectes presentats pels col·legis per a sol·licitar l'aprovació de la jornada contínua a Conselleria d'Educació

Enguany l'alumnat dels col·legis Federico Maicas, Lope de Vega, Juan XXIII i Miguel Hernández ja estan aplicant la jornada contínua. Aquest horari va ser aprovat en votació pels pares i mares dels alumnes. Aquesta jornada escolar suposa la finalització de les classes a les 14 hores, deixant oberts fins a les 17 hores els serveis de menjador i activitats extraescolars. A aquesta mesura han volgut sumar-se els col·legis públics d'Educació Infantil i Primària restants de la població: Verge del Rosario, Sant Joan Baptista, Antonio Machado, El Vaig moldre, Els Terretes i Sant Pasqual, els qui han presentat al Consell Escolar Municipal el projecte que hauran de sol·licitar abans del dia 28 de gener a Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport. Patricia Sáez, regidora d'Educació, ha assenyalat que “els projectes de tots els col·legis tenen l'aprovació del Consell Escolar Municipal i un informe favorable, ara només hem d'esperar a l'aprovació d'aquesta implantació des de Conselleria”.


 
Aula Compartida
Un altre dels punts que es van tractar va ser el Programa d'Aula Compartida. Es preveu signar acords de col·laboració amb l'IES Vetles i Vents i l'IES Serra Perenxisa, per a poder desenvolupar aquest programa la finalitat del qual és la realització de tallers pre-laborals per als alumnes amb la Brigada d'Obres i Jardineria de l'Ajuntament. D'aquesta forma, l'alumnat pot desenvolupar-se personal, intel·lectual i emocionalment, intentant mitjançant aquestes activitats reduir la taxa d'abandó escolar i el risc d'exclusió social.


 
El col·legi Sant Joan Baptista se sumarà als patis oberts en horari extraescolar
Davant el bon acolliment del projecte pilot ‘Patis Oberts’ per a realitzar activitats en tres centres educatius en horari extraescolar: Sant Pasqual, Federico Maicas i Lope de Vega, s'ha iniciat un procés de licitació d'aquest servei atenent als usuaris d'un pati escolar més, el col·legi Sant Joan Baptista. “La novetat d'aquesta licitació resideix en l'obertura del pati també els dissabtes al matí durant els mesos d'hivern, de manera que els més xicotets de la ciutat puguen gaudir d'una zona de jocs acompanyats pels seus pares”, assenyala Patricia Sáez.


 
A totes aquestes activitats i projectes, cal afegir que durant enguany està previst continuar amb actuacions de prevenció de l'assetjament escolar en les aules després de la presentació de la guia repartida en els centres, realitzant activitats per al professorat, pares i mares i alumnat, ja que aquesta problemàtica segueix sent de gran importància en l'actualitat per la seua presència dins de l'àmbit escolar.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.8.83

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.