Diumenge, 07 de Juliol del 2024

Actualitzada Divendres, 05 de Juliol del 2024 a les 10:18:48 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 08 de Febrer del 2017
SANIDAD

Parc Central comptarà amb un centre de salut auxiliar en 2018

La infraestructura comptarà amb 8 consultes mèdiques, 3 d'infermeria, 2 de pediatria, una matrona i una treballadora social i servirà per a descongestionar el centre de salut de Pintor Ribera que dóna servei a 40.000 persones i al centre del vedat que atén a poc més de 8.000 veïns

L'alcalde, Jesús Ros, ha anunciat que "el Centre de Salut de Parc Central pot ser una realitat en 2018”. Així ho ha anunciat en l'habitual trobada amb la premsa després de reunir-se amb el Subgerente de l'Hospital General, Francisco Quiles i la Directora de Metgessa d'Atenció Primària, Amparo Esteban. Ros ha assegurat que “existeix una bona predisposició i estem pel bon camí per a aconseguir fer realitat una reivindicació dels veïns i veïnes que ajudarà sens dubte a millorar la seua qualitat de vida”. A més, ha avançat que es reunirà en els pròxims mesos amb la Consellera de Sanitat per a accelerar el projecte.


El nou Centre de Salut comptarà amb 8 consultes mèdiques, 3 d'infermeria, 2 de pediatria, una matrona i una treballadora social. L'espai en què se situarà serà d'aproximadament 800 m2 i podria ser una realitat a partir del primer semestre de 2018. Aquest centre contribuirà a la descongestió del mapa sanitari de la ciutat que actualment es troba saturat: el Centre de Pintor Ribera té aproximadament una activitat de 40.000 persones, el centre del carrer València 30.000 i el centre auxiliar del Vedat uns 10.000.  “La construcció d'aquest centre suposarà poder donar respir al centre de Pintor Ribera en uns 10.000 pacients i del Vedat en altres 2.000”, ha explicat l'alcalde.


Quant al Centre d'Especialitats del carrer Sants Patrons, l'alcalde ha volgut recordar les millores que es van donar a conèixer al novembre en aquest centre, amb una sèrie de reformes i afegint una important dotació de aparatología mèdica, podent oferir uns serveis molt complets a la ciutadania i complementant els ja existents: anàlisis clíniques, cardiologia, cirurgia ortopédica trauma, cirurgia general, dermatologia, endocrinologia, infermeria, ginecologia, medicina digestiva, pneumologia, neurologia, obstetrícia, odonto-estomatología, oftalmologia, oncologia, otorinolaringologia, radiodiagnóstico, reumatología i urologia. Amb les millores, és pioner a implantar la telemedicina en retinopatia diabètica a través de les imatges de OCT, tomografia de coherència òptima, per a diagnosticar malalties de la retina central, i el seguiment de malalties del nervi òptic.


Segons ha avançat, també s'ha informat que es prorrogarà el conveni del centre d'I Vedat i que en breu se sol·licitarà per escrit a Conselleria perquè procedisca a la retirada del cartell de l'Hospital de Torrent situat en el Toll i l'Alberca.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.19.229

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.