Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 08 de Febrer del 2017
POLÍTICA

Guanyant Torrent es troba pendent de les persones i del veïnat no humà de la vila

La plataforma ciutadana ha rebut el suport de Compromís i PSOE per millorar les mesures de protecció y benestar dels animals de companyia

La coalició Guanyant Torrent presentà ahir a consideració davant el plenari municipal, la proposta de prohibició d'exhibir-exposar animals de qualsevol espècie en aparadors o interior de les tendes de mascotes de la nostra ciutat. L'aprovació unànime d'aquesta moció, pretén garantirà que els veïns no humans tinguen un tracte adequat i potser així es puga frenar aquest mal tracte que reben, a més de frenar l'abandó, o almenys acabant per adoptar a tots aquells que estan sense llar impedint que els animals destinats a la venda, siguen exposats en aparadors o zones obertes a la via pública. L'aprovació, comportarà la seua posada en vigor en un termini màxim no superior a 6 mesos i la recollida de la mateixa en la nova ordenança municipal.

 

Aquesta proposta, que rep el suport de la majoria de grups polítics amb representació municipal, posa en valor, que «No és un acte de bondat tractar als animals respectuosament. És un acte de justícia. No és l'interés sentimental d'agents morals que justifiquen els nostres deures de justícia cap als xiquets, els ancians, o altres pacients, inclosos els animals. És el respecte pel seu valor inherent» tal i com així assegura Tom Regan, a “The Case for Animal Rights”. Guanyant Torrent, a més de tenir sensibilitat per la realitat que ens envolta y les preocupacions de les persones i col·lectius més desprotegits de la ciutat, també es preocupa pel benestar animal que, segons el codi sanitari de l'Organització Mundial de la Salut Animal (OIE), en el seu capítol 7.1, contempla entre uns altres, no solament el fet d’estar sa i ben alimentat, sinó també de les condicions de seguretat i comoditat en les quals l'animal puga manifestar un comportament natural i no patir sensacions de dolor, por i desassossec. És a dir, la forma de tractar a un animal comporta la cura, així com el tracte compassiu, incloent els aspectes ambientals que permeten un descans confortable, moviments segurs i còmodes, i un comportament natural del mateix.

 

Els informes facilitats per Organitzacions No Governamentals reconegudes a nivell internacional, mostren que els animals que veiem en els aparadors de les tendes (gossos, gats, aus, rèptils, amfibis, etc.,), tenen un dur passat a les seues esquenes: són engendrats i nascuts en llocs dedicats a la seua cria; viuen en espais tancats i extremadament xicotets, on majoritàriament reben un tracte hostil i viuen en condicions d'insalubritat.
És per això que per tal de pal·liar i acabar amb aquesta situació, Guanyant Torrent presenta i el plenari aprova aquesta moció de millora de la protecció i el benestar del veïnat no humà de la ciutat de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.226.173

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.