Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 27 de Gener del 2017
MOROS I CRISTIANS

Els festers es preparen pel seu Mig Any

Esta festivitat commemora que queden sis mesos per a la Setmana Gran dels Moros i Cristians i en Torrent té lloc a finals de gener com aperitiu de la Setmana festera

La desfilada del Dia de Mig Any dels Moros i Cristians de Torrent es traslladarà per segon any, de la vesprada-nit al migdia. Aquesta proposta presentada per les Capitanies del 2016 va ser aprovada per la majoria filaes i comparses de la Federació de Moros i Cristians que va celebrar com cada últim dilluns de mes la seua assemblea mensual. Aquesta festivitat commemora que queden sis mesos per a la Setmana Gran dels Moros i Cristians i en Torrent té lloc a finals de gener. Des que es porta celebrant aquesta festa en la capital de l’Horta Sud la desfilada o “Entrada Falsa” tenia lloc a la vesprada-nit del Mig Any.

 

Els festers començaran la jornada amb un esmorzar en la carpa de Parc Central per agafar forces per l’entrada a les 12 del migdia des de Monte-Sión fins a la Torre. En el mateix ordre que en la Gran Entrada del dia 29 de juliol les filaes cristianes primer i les comparses mores després desfilaran pel centre històric de Torrent. Tancaran la desfilada els capitans del 2016, el cristià de Templaris, José Martínez, i el capità moro de Califats, José Maria Serer. Després els festers tornaran a la carpa de l’Àgora per gaudir de la Festa de la Cervesa i un dinar en germanor. Ja a la vesprada una discomòbil i unflables pels menuts ompliran la vesprada de diversió.

 

Ja a la nit, la Federació de Moros i Cristians de Torrent nomenarà als nou càrrecs abans de sopar i acomiadarà els capitans i alferes del 2016 per a donar la benvinguda als capitans i alferes del 2017. Després de sopar tindrà lloc una revetlla amb l’orquestra Gènesis fins que el cos aguante i fins a la matinada. Un aperitiu de què serà la setmana gran.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.230.162.238

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.