Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Diumenge, 15 de Gener del 2017

El ple insta a derogar la llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local

La plataforma ciutadana aconsegueix la majoria perquè decaiga l’actual tarifa de l’aigua potable considerada injusta. Al darrer plenari municipal celebrat dijous 12 de gener, la Coalició Guanyant Torrent va aconseguir el suport majoritari de la resta de grups polítics perquè s’inte al govern de l’estat que derogue o modifique la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local.

D’aquesta manera, des de Torrent s’instarà al Govern Central i a tots els Grups Parlamentaris del Congrés dels Diputats al fet que faciliten i recolzen un procés participatiu en el qual estiguen representats els ens locals, les associacions de municipis, la societat civil i la ciutadania en el seu conjunt. Segons Guanyant  "les bases d’aquest nou municipalisme que han de partir de l’assumpció de noves competències, de garantir un finançament adequat i suficient per a les corporacions locals, i de garantir la transparència i la participació vinculant de la ciutadania".

 

A més, a instància de Guanyant, el municipi de Torrent sol·licitarà a l’empresa municipal del servei d’aigua (EMSHI) que òbriga un procés de debat horitzontal entre tots els actors interessats en la gestió del cicle integral de l'aigua (EMSHI, ajuntaments, càrrecs públics, operadors públics, organitzacions socials, persones expertes, ciutadania), que permeta l'accés a la informació i al coneixement, la posada en comú dels problemes existents i de les experiències dutes a terme i la proposta d’activitats d’interès comú.

 

D’aquesta manera se sol·licitarà a la EMSHI el estudi de una nova tarifa amb la participació de tots els actors interessats en la gestió del cicle integral de l’aigua (EMSHI, ajuntaments, càrrecs públics, operadors públics, organitzacions socials, persones expertes, ciutadania)que tinga com a principis de funcionament la solidaritat, sostenibilitat i cooperació mútua, accés col·lectiu, equitat i control democràtic.
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
35.175.200.199

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.