Dimecres, 29 de novembre del 2023

Actualitzada Dimecres, 29 de novembre del 2023 a les 13:23:50 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 22 de Setembre del 2020
EL XOCOLATER

“Açò és Torrent”

Mira, Pep, açò és Torrent. Ací vius. D’ací eres. Si has de tindre pàtria, si has de fer arrel, que siga al teu poble. Ara està un poc trist, amb la cara tapada, però no s’ho tingues en compte, tot passarà. També tu ara plores, menges molt, nosaltres dormim poc i també tot passarà. Tornarem a riure i plorar sense distàncies, els amics t’agafaran en braços i la ciutat recuperarà la seua vitalitat. Aleshores, comprovaràs que Torrent és obert, gran, festiu i, perquè no dir-ho, addictiu.

 

Torrent és obert. Tenen cabuda tots i totes. Des de sempre. Mira que el teu primer avantpassat Puig registrat és de 1611, però igual de torrentina es sentia ta iaia aldaiera. Com una més. Torrent què gran eres. Per això ha crescut tant. Som una Gran Ciutat i el centre de la Comunitat. Tens una Avinguda que ens vertebra. Un terme extens. Una muntanya per a refrescar-te. Horta i secà. Casc antic i zona nova. Ànima de poble i ciutat dormitori. Digues Torrent i Torrente i fes-los un poc la punyeta. Tenim de tot. Menys un Zara. Però això és bo o roïn?

 

Torrent és molt festiva. Maredeusinyó si ho és. Menys bous, ja deguem tindre de tot: Entrà de la Flor, Sant Blai, Sant Antoni, Carnestoltes, Falles, Setmana Santa, Corpus, Moros i Cristians... Ah! Recorda! Tu sempre dels dels Dolors i Comilitó. Això no és negociable. Per a dinar rossejat, per a berenar bollo redó. No t’avorriràs. Ho passaràs molt bé ací. Estem plens de tradicions. No podràs desenganxar-te del poble. No podràs faltar a res. Perquè si un dia ho fas, buit et sentiràs.

 

Benvingut, Pep. Açò és Torrent. Vages on vages, estigues on estigues, quan et pregunten, digues sempre d’on eres, d’on vens.  Perquè qui perd els orígens, perd la seua identitat. @carlesxpf

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.220.249.141

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.