Diumenge, 21 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 20 de Juliol del 2020
VORA SÈQUIA

“ Una política ben singular”

Si alguna cosa s’ha d’agrair a les persones que han tingut responsabilitat de govern a la Casa Gran del nostre poble, no és altra, que la gran quantitat de polítiques progressistes que han procurat aplicar durant el temps en què han comandat la nau del nostre Ajuntament. Des del minut zero, que han volgut que la ciutadania fos la protagonista de la política municipal, perquè les decisions que ens han afectat des de 1979 fins els nostres dies, no estigueren preses únicament per eixe reduït número de “professionals” que obeeixen a interessos partidistes i que configuren el plenari municipal.

 

És a ells als que s’ha d’agrair que ara mateix, gaudim d’una societat civil integrada i vertebrada, que va més enllà de festes i celebracions i que genera comportaments sobre la base d’una cultura democràtica. Amb aquesta actitud dels nostres dirigents, hem aconseguit que la ciutadania torrentina prenguera consciència dels problemes existents i sabera posar, en cada moment, les solucions escaients.

 

D’aquesta manera, s’ha pogut aconseguir generar prosperitat per tothom des de l’harmonia amb el medi ambient. S’ha aconseguit una ciutat més solidària i més humana i s’ha fet desaparèixer el concepte de caritat lligada a un banc d’aliments, per dotar les famílies més necessitades d’una targeta moneder, per a l’adquisició de productes bàsic, en igualtat de condicions que la resta de persones que comprem a les tendes del poble. També s’han municipalitzat tots els serveis susceptibles de ser-ho, en favor del teixit productiu del poble i de la creació d’iniciatives públiques d’inserció social i oportunitats per a persones amb discapacitat. Gràcies que s’han sabut crear instruments municipals per poder canalitzar recursos financers públics per al desenvolupament econòmic i el foment de l’ocupació i, que s’ha pogut captar noves iniciatives industrials capaces de desenvolupar accions de cooperació amb les universitats valencianes.El suport atorgar a l’agricultura torrentina, ha estat un punt molt important, ja que s’ha apostat per la diversificació agrícola, la creació d’espais de comercialització directa de les collites locals i s’ha muntat diverses fires de promoció de tot allò que es conrea al nostre terme municipal. De l’impuls per a la recuperació de la cooperativa agrícola , ni parle, perquè tothom sap que tots els alcaldes i alcaldesses de la nostra ciutat, ho han procurar des del primer moment.

 

Ja s’ha vist com, amb l’aplicació de polítiques progressistes, el nostre poble ha avançat i molt, perquè ha aconseguit ponderar en la seu ajusta magnitud, les festes majors, les celebracions falleres, les filades de moros i cristians, les clavaries religioses i les germandats, deixant d’abocar-los cèntims del pressupost municipal, en favor de les persones i famílies més necessitades.

 

S’ha d’agrair tot el terreny guanyat en la potenciació del model comercial local, en detriment de les grans superfícies; de l’adquisició de finques senceres que es trobaven aturades o deshabitades, per poder adjudicar-les a les famílies desnonades per la banca; en l’obertura del tercer centre de salut primària, per rebaixar la ràtio i millor l’atenció sanitària; en l’augment dels serveis d’atenció social que eviten injustícies; en la restauració de l’antic asil, per reconvertir-lo en hotel de migrants, cosa que ha fet de Torrent, la capital de la solidaritat i un referent alternatiu als centres d’internament d’estrangers (CIE).

 

Gràcies, moltes gràcies... però aquest article, s’ha de llegir totalment a l’inrevés. Res del descrit s’ha fet durant els més de 40 anys de democràcia municipal. Seguirem parlant del govern!

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.201.97.224

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.