Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 20 de Juliol del 2020
LA CINQUENA COLUMNA

“Circumstàncies”

Fa unes dies entre les factures i la publicitat, ens arriba a casa una targeta des d’una ciutat europea convidant-nos a una boda. Possiblement mai visitarem eixa ciutat, tampoc per a la boda perque realment no érem els destinataris de la targeta. Com havia d’anar a replegar uns llibres a l’oficina de correus, vaig aprotifar per a dur-la i que li la feren arribar als seus destinaris. Espere que l’invitació arribe finalment al seu destí encara que ni la parella que es casa ni els convidats coneguen mai les circumstàncies per les que ha passat la targeta per a aplegar a la direcció correcta. Hi ha tantes coses que desconeguem...

 

Les circumstàncies, conegudes o no, marquen estranyament la vida com va remarcar Ortega y Gasset. Pero malauradament, també la mort. Estos dies Torrent tornava a ser notícia més allà dels barrancs per l’homicidi d’un jove després d’una baralla. Una nit de festa acaba en tragèdia per una série de circumstàncies i de decisions que si els protagonistes pogueren tirar el temps arrere, ausades no les prendrien. Eixa és la desgràcia una mort evitable i unes vides marcades per a sempre per eixes circumstàncies i decisions que, coneguent les conseqüències, mai es tornarien a repetir.

 

Hi ha circumstàncies com la de la targeta que arriba traspaperada a una casa diferent que són dificilment controlables. Pero moltes de les circumstàncies que dugueren a la mort del jove per una baralla, entenc que sí les són. I açò hauria de dur-nos a la reflexió i no al conformisme de pensar que és la realitat indefugible dels nostres dies.

 

Hauriem de reflexionar al voltant de quins són els valors que enmarquen el nostre comportament social, de quins són els objectius de vida de transmetem a les noves generacions. A qué li donem més pes en la balança de la vida. És important com a societat pero també peque cada vida és rellevant. I a mi la mort d’esta persona en les circumstàncies que s’ha produit, m’ha fet confrontar-me en la realitat.

 

No el coneixia de res. Espere que descanse en pau a lo que crec que ajudaria que férem estes reflexions que apunte. Bàsicament per a que intentar que les circumstàncies que es donaren en el seu homicidi es reduixquen a la màxima expressió.

Pensem-ho. @MAGascon

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.170.21

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.