Diumenge, 24 de novembre del 2024

Actualitzada Divendres, 22 de novembre del 2024 a les 19:55:54 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 03 de Desembre del 2019
TEATRE

Emilio Gutiérrez Caba i Jon Plazaola, protagonistes en l'Auditori

El teatre copa la programació del cap de setmana amb dues propostes molt diferents, però igual d'atractives, "Mandíbula afilada" i "Copenhaguen"

"Mandíbula afilada" és una comèdia romàntica de les de tota la vida, de ritme i diàlegs frenètics, humor blanc, i certa dosi nostàlgica pels somnis d'adolescents que mai arribem a complir, escrita per Carles Alberola, dirigida per Mario Hernández, i protagonitzada per Jon Plazaola i Noemi Ruiz.

 

Una comèdia deliciosa l'humor de la qual no envelleix, perquè els seus espectadors, són de l'època que siguen, sempre volen tornar al passat, a la seua adolescència, i recrear-se en tot el que van somiar amb ser, amb fer, amb viure... igual que fan els seus protagonistes, Laura i Juan, dues maneres d'entendre la vida, i d'enfrontar-se a ella. Són pols totalment oposats i com no, s'estimen. Es van conéixer en l'institut, i ara, en una crisi dels 30 eterna, tornen a trobar-se, i durant una nit se succeeixen els records i els somnis, especialment aquells que no es van complir, mentre l'espectador passa de la riallada a la reflexió. La funció serà el dissabte 7 de desembre a les 20 h.

 

"Copenhaguen" és un exemple de teatre «de paraula» i «de reflexió», sent una de les peces teatrals més premiades dels últims anys. Escrita per Michael Frayn i dirigida per Claudio Tolcachir, i magistralment interpretada per Emilio Gutiérrez Caba, Carlos Hipòlit i Malena Gutiérrez, narra la trobada que va tindre lloc en 1941 en la capital de Dinamarca, ocupada per les tropes nazis, entre el gran científic danés Niels Bohr i el seu exalumne Werner Heisenberg, representant dels estaments nazis i enemics per la situació dels seus dos països durant la Segona Guerra Mundial.

 

El problema ètic de l'ús dels avanços en física teòrica per al desenvolupament d'armament nuclear és un dels grans temes de l'obra. "Copenhaguen" és un text fascinant, complex i excitant, sens dubte un dels millors textos del teatre contemporani. Se submergeix al cap de dos genis de la física quàntica i ens permet espiar-los, descobrir, preguntar, barallar, competir, enfrontar-se a l'abisme tècnic i a l'immens abisme ètic que implica l'energia nuclear en plena guerra.

 

La fonamental presència de Margrethe, la dona d'un d'ells ens serveix com a pont per a submergir-nos en aqueix món. Ella, com la majoria de nosaltres, no és física quàntica i la seua presència obliga als altres a ser irremeiablement clars en les seues disquisicions. La funció serà el diumenge 8 de desembre a les 19 h. Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l'Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.217.246.148

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.