Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 23 de Octubre del 2019

La Fundació Horta Sud publica el curt de Paco Roca ‘Històries de Superació’

El còmic de l’il·lustrador valencià Paco Roca, creat per a la campanya ‘Històries de Superació’ de la Fundació Horta Sud , s’ha reconvertit en un curt animat que ja està disponible per primera vegada en obert en el nostre canal de YouTube

Històries de Superació és l’eslògan de la segona campanya de comunicació de la Fundació Horta Sud. Una campanya que té com a objectiu aprofundir en el treball en col·lectiu, donant a conéixer la gran quantitat de persones i associacions que lluiten des de la invisibilitat. Paco Roca és autor de la imatge de portada del llibre ‘Històries de Superació. 14 històries increïbles de superació’, i a la vegada autor del pròleg, una història que recull els valors i principis que defensa la campanya.

 

El curt animat es va presentar el passat mes de febrer en el marc de la sèptima Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) i la novena edició del Festival Internacional de Cine i Drets Humans de València (Humans Fest). El curt recorda que les persones, embarcades en un projecte en comú, faciliten la possibilitat d’un major benestar. Persones que porten a cap un treball molt important en benefici de tots millorant deficiències socials com el medi ambient i el canvi climàtic, la violència de gènere, l’exclusió social, la igualtat, la formació, la llengua, el patrimoni, el territori, així com atenció a col·lectius com la infància i a les persones majors.

 

Taller de còmic social

El llibre ‘Històries de Superació. 14 històries increïbles de superació’ és el resultat de la col·laboració entre la Fundació Horta Sud i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. Els tallers de còmic social que es desenvolupen a l’EASD de València són els generadors de noves propostes artístiques, noves històries de superació amb voluntat transformadora i de sensibilització social.

 

En el marc dels tallers de còmic dirigits per Paco Roca es van posar diversos projectes en marxa a partir de les històries i testimonis reals de les persones que treballen en diverses de les associacions de la comarca de l’Horta Sud. Una vegada finalitzat el taller i els treballs, la Fundació Horta Sud va encarregar-se de publicar totes les obres a l’edició del llibre, que incorpora 14 històries elaborades per alumnes de l’EASD de València.

 

A la disposició de les sales de cinema

El curt animat de Paco Roca està a la disposició de totes les sales de cinema de la comarca de l'Horta Sud i de la resta del territori de la Comunitat Valenciana que vulguen projectar-lo. S'han elaborat dos versions, una versió completa que incorpora totes les vinyetes del còmic, amb una duració de 5 minuts, i una versió reduïda de quasi 3 minuts. A més, també existeix una versió amb subtítols en valencià i una altra en castellà. L'objectiu és que els valors propis de l'associacionisme arriben al major nombre de persones.

 

Agraïments

Des de la Fundació Horta Sud agraïm la complicitat i generositat de Paco Roca en tot el procés de construcció del projecte. Un artista reconegut i compromés que sap comunicar i sap contar històries amb un transfons social.

 

Volem agrair també l’esforç de totes aquelles associacions que dia a dia treballen per millorar la societat, estiguen o no representades en aquest còmic. Agraïm també la confiança i el suport de les entitats col·laboradores, especialment a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València.

 

També reconeixem el treball que ha realitzat l’animador i director d’animació stop motion Vicente Mallols, al haver transformat les vinyetes de Paco Roca en una obra audiovisual en moviment. Sense la seua col·laboració no hauria sigut possible que els personatges del còmic cobraren vida.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.149.214.32

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.