Dissabte, 21 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 20 de Setembre del 2024 a les 19:26:40 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 07 de Gener del 2019
POLÍTICA

L'Ajuntament privatitza el servei de seguritat dels edificis municipals

Compromís ha denunciar que el govern del socialista Jesús Ros ha llançat en plenes festes nadalenques la licitació de la seguretat consistorial per 1.317.260 euros per als propers 5 anys. Una funció que fins ara ha vingut sempre desenvolupant el cos local de la Policía.

El govern socialista de Torrent inicia una licitació fora de pressupost per més d’1,3 milions d’euros per a la contracta de seguretat privada de substituïsca a la Policia Local segons ha denunciat Compromís. Segons el partit nacionalista, el contracte exigeix que el “regidor delegat de l’àrea determine els processos de selecció” dels vigilants. "El govern del socialista Jesús Ros ha llançat en plenes festes nadalenques la licitació de la seguretat consistorial per 1.317.260 euros per als propers 5 anys. Una funció que fins ara ha vingut sempre desenvolupant el cos local de la Policía".

 

Per a Compromís este fet resulta “un dels atreviments més escandalosos duts a terme pel govern socialista en tota la legislatura” ja que, segons el regidor membre de la Mesa de Contractació per part de la coalició valencianista, David Baviera “s’han aprofitat deliberadament les festes nadalenques per llançar el que serà un dels contractes més costosos a nivell econòmic i social per a aquesta ciutat ja que la situació de la policia a l’Ajuntament podria haver complit amb funcions d’un tercer retén al casc urbà”. Així, segons Baviera “cal recordar que el govern municipal opera amb uns pressupostos prorrogats des de 2016, on no hi ha cabuda per a una partida tan significativa com aquesta”.

 

D’altra banda, el regidor de Compromís membre de la Mesa General de Negociació Víctor Medina afirma que “aquesta proposta no ha sigut consultada a cap grup de l’oposició, ni als sindicats, ni a la pròpia Policia Local, que ha vingut desenvolupant diligentment aquesta funció a pesar de la precarització a la que s’ha dut al cos”. Respecte a la contractació del personal des de Compromís qualifiquen el procediment de selecció com una “ferramenta per a l’enxufisme a les que Ros ja ens té acostumats” ja que, segons la pròpia plica de prescripcions tècniques, “el Regidor Delegat de l’Àrea determinarà el procés de selecció que s’haja que seguir per triar els vigilants que prestaran el servei”.

 

A més, en referència al nombre d’efectius de la Policia Local, el regidor recorda que “en aquesta legislatura la plantilla no ha fet més que minvar fins perdre més d’un 25% de la que tenia fa quatre anys. De 140 efectius a uns 100 agents en l’actualitat. No podem entendre com s’està emprant tant de temps per part del govern municipal en licitacions tan complexes mentre no es trau ni una sola plaça de Policia Local o hi han agents d’igualtat i personal de serveis socials subvencionats per la Generalitat sense contractar”.

 

“Entendre que canviar la Policia Local per personal no armat, elegit discrecionalment, amb salaris més precaris i dels actes dels quals l’Ajuntament no es responsabilitza és un insult a tots els torrentins i torrentines” sentència Medina. En quant a la gestió del regidor delegat de la Policia Local, José Antonio Castillejo, des de Compromís recorden que “ha estat envoltat en una polèmica rere altra des de l’inici de la legislatura”. En primer lloc l’oposició va paralitzar el contracte de subministres d’uniformes a la Policia Local per diverses irregularitats, fet que va obrir una comissió d’investigació i que va acabar amb la suspensió de les competències en matèria de contractació de Castillejo.

 

Posteriorment el sindicat Comissions Obreres va denunciar els complements de productivitat a dit i que des de la regidoria de Castillejo s’atorgaven “de forma irregular a determinats funcionaris” tal i com relaten des de la coalició. Un fet pel qual la justícia va sentenciar en contra de l’Ajuntament i que va unir a tota l’oposició al voltant de Compromís en la petició de suspendre del càrrec al cap de personal, reglamentar les productivitats i iniciar el procés de creació d’una Relació de Llocs de treball Municipal.

 

“Ros és l’Alcalde que ha batut rècord en privatització de serveis a Torrent”.

Així, des de la coalició valencianista enumeren el servei de l’aigua, pel qual Compromís s’ha mostrat fortament crític durant tota la legislatura. Un servei que, segons dades de la pròpia empresa mixta, atorga més de mig milió d’euros a l’any en beneficis per a la privada Hidraqua, empresa part de la multinacional Suez Environment. A més recentment tota la oposició es va unir en contra del govern municipal per la decisió de Ros de tancar la comissió municipal sobre la gestió de l’Auditori (que en el seu moment va privatitzar el Partit Popular), una gestió a la que Ros es va comprometre a revertir i que ara sembla optar per deixar sobre la taula. Al servei de l’aigua cal sumar la privatització del servei d’arreplegada del fem, de l’assistència domiciliària i de la neteja viària. Tots ells privatitzats pels diferents governs socialistes de Torrent. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.2.225

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.