POLÍTICA
Guanyant Torrent proposa atendre els majors amb més dedicació
Des de la plataforma s’insisteix promoure l’autonomia, fomentar l’associacionisme i impulsar nous centres de dia públics
El 14 de desembre de 1990, l'Assemblea General de les Nacions Unides, en la seua resolució 45/106, designa l'1 d'octubre Dia Internacional de les Persones d'Edat, en seguiment a les iniciatives tals com el Pla d'Acció Internacional de Viena sobre l'Envelliment, aprovat per l'Assemblea Mundial sobre l'Envelliment celebrada en 1982 i recolzat, el mateix any, per l'Assemblea General de les Nacions Unides. Ara mateix, s’observa amb caràcter general, que la discriminació per edat és extremadament freqüent en les societats actuals; però, sovint es difícil de reconèixer, i la trobem tant en els centres mèdics, centres de treball, les lleis, els mitjans de comunicació, l'economia i molts altres àrees, i això afecta a la salut, el benestar i dificulta la seua contribució a la vida social, econòmica, cultural i política.
Però a més, la vellesa no significa decadència, inutilitat i càrrega. Les persones grans no són només d'edat; sinó que són ciutadans de ple dret en igualtat de drets com tots els altres. Per aquesta raó, la discriminació per edat no és ni normal ni acceptable; és una violació dels drets. Per tant no han de ser, exclosos, abandonats o ofertar menys recursos o serveis. La lluita contra la discriminació per edat significa potenciar i animar a la gent de més edat a jugar un paper actiu dins de les seues societats i és per això que davant la celebració d’aquesta data el proper diumenge 1 d’octubre, Guanyant Torrent insisteix en la necessitat de promoure la seua autonomia i permanència a l’entorn familiar, per sobre aquesta costum que la nova societat torrentina té d’arraconar els majors a les residències.
Igualment s’instarà a la municipalitat Torrentina a reforçar el servei d’atenció domiciliària municipal, tot i eliminant les taxes, per tal de garantir que tota persona amb uns ingressos baixos i que ho necessite, puga accedir a l’esmentat servei previ estudi del departament de Benestar Social. Però a més d’aquestes propostes que es consideren bàsiques, la plataforma ciutadana torrentina manifesta la necessitat de fomentar l’associacionisme i establir mecanismes de participació en la planificació d’activitats dels centres de majors.
D’aquesta manera, l’Acord Ciutadà troba que, s’ha de promoure la realització de tallers i activitats d’interés general, que recuperen coneixements i experiències de les persones majors de Torrent, en les que estes persones, participen activament i permeten augmentar la seua implicació social i la seua autoestima. Amb vistes al futur, Guanyant Torrent assegura que s’ha d’impulsar la creació de nous centres de dia i residències complementàries públiques, “tot i tenint en compte la campana d’edat existent a la nostra localitat on s’amplia la base de persones majors de 65 anys”.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
3.21.34.100