Dimarts, 30 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 30 de Abril del 2024 a les 13:30:28 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 02 de Juny del 2017
MEDI AMBIENT

Els meteoròlegs prediuen un estiu més càlid del normal

Per les nostres latituds, els experts preven que la temperatura siga entre 0,5 i 1 graus centígrads més alts del normal amb una probabilitat d'entre un 50 i un 60 per cent

Un estiu més els meteórologos esperen una estació més cálidad del normal, fet que es ve ja repetint aquests últims anys. En el mediterrani es preven temperatures entre 0,5 i 1 grau més elevades. Però on més es va a notar aquesta anomalia serà en l'oest i interior peninsular on serà un estiu més calorós entre 1,5 i 2 graus més altes. A més s'espera que siga un estiu més sec de l'habitual en el nord però més humit en el Mediterrani i als Pirineus a causa de les tempestes que es podrien formar en els sistemes muntanyencs. La configuració de sistemes de pressió més probable és la de baixes pressions en l'àrea mediterrània i interior aquest peninsular especialment en els primers mesos d'estiu.
 

És probable, a més, que com el Mediterrani estarà bastant més càlid del normal i amb la formació de baixes pressions en aquesta àrea es donen més tempestes especialment en zones muntanyenques, la qual cosa pot incrementar la precipitació. El més probable és que amb un estiu més càlid i sec en el nord peninsular el risc d'incendis augmente en tota aquesta zona. D'entre els factors que influeixen en l'impacte dels incendis forestals es troba la sequedat de la vegetació (contingut d'humitat i quantitat de vegetació viva), l'escassetat de precipitacions i la sequera prologada en l'estiu.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.147.103.8

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.