Lunes, 30 de Enero de 2023

Actualizada Lunes, 30 de Enero de 2023 a las 12:32:14 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Miércoles, 20 de Octubre de 2021
CULTURA

Els Premis Literaris Ciutat de Torrent creixen cada any en prestigi i reconeixement

Un total de 66 obres es disputaran enguany els Premis Literaris Ciutat de Torrent, organitzats per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament de Torrent.

La convocatòria d’enguany ha sigut tot un èxit quant a la participació, ja que s’hi han presentat un total de 66 obres.


A la convocatòria d'aquesta nova edició dels Premis Literaris Ciutat de Torrent que organitza l’Ajuntament, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià i amb la col·laboració de Caixa Rural Torrent i de l'editorial Tabarca, s'han presentat 17 originals al XIX Premi de Narrativa Juvenil i 49 per al XII Premi de Poesia.


Acabat el dia 15 d’octubre el termini de presentació d’originals, les obres passaran a ser valorades pels membres d’un jurat format per persones de reconegut prestigi dins el món de la literatura i la lingüística i que tria l’editorial Tabarca, que és qui edita els llibres premiats i també col·labora amb la dotació dels premis. A més, per a l'adjudicació dels premis també formaran part del jurat la regidora de Dinamització Lingüística de l’Ajuntament de Torrent i un representant de Caixa Rural Torrent, que patrocina una part de la dotació del premi de novel·la juvenil.
El lliurament dels premis està previst que es faça en el mes de desembre, en un acte públic organitzat per l'Ajuntament.


Aquests premis tenen ja una llarga trajectòria i estan consolidats en el món de les lletres valencianes, no solament per la destacada qualitat de les obres presentades en anteriors edicions, sinó per la dotació que reben les obres premiades i que han fet dels Premis Literaris Ciutat de Torrent un dels certàmens millor dotats econòmicament de la Comunitat Valenciana, fet que converteix aquests premis en un pilar fonamental per a la promoció de la literatura en valencià. L’import del premi de narrativa juvenil és de 12.000 euros per al guanyador i de 1.800 euros per al finalista i la dotació per al guanyador del premi de poesia és de 3.000 euros.


La regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, explica que aquest certamen anual organitzat per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià vol refermar l’objectiu de “normalitzar i promoure la literatura en valencià, de manera que els escriptors i escriptores en la nostra llengua tinguen una possibilitat més per a publicar i editar les seues obres”. 

Comentarios
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
44.192.247.184

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.