Viernes, 26 de Abril de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Martes, 05 de Noviembre de 2019
EDUCACIÓN

Juan XXIII y CEIP Lope de Vega participen en el programa Aquae ESTEM

Un programa nacional de promoció de les vocacions científiques i tecnològiques per a xiquetes per a contribuir a reduir la bretxa de gènere en carreres i professions STEM (sigles de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, en anglés)

Fundació Aquae, la fundació de Hidraqua, ha posat en marxa la primera edició de Aquae STEM, un programa nacional de promoció de les vocacions científiques i tecnològiques per a xiquetes per a contribuir a reduir la bretxa de gènere en carreres i professions STEM (sigles de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, en anglés).
En aquesta ocasió, Aquae STEM arribarà a 3.500 xiquetes de 50 centres espanyols, implicant també els seus companys, de la mateixa manera que al professorat i familiars. En concret, de Torrent, participaran en aquest programa el CEIP Joan XXIII i CEIP Lope de Vega.

 

El projecte s'engloba dins de l'aposta de Hidraqua per contribuir als ODS de l'ONU, en aquest cas al 4 ‘Educació de Qualitat’ i al 5 ‘Igualtat de gènere’. Amelia Navarro, directora de Desenvolupament Sostenible de Hidraqua ha destacat que “Encara que encara s'estan confirmant els centres educatius que participaran en aquest programa, està previst que a la Comunitat Valenciana participen un total de deu col·legis. El programa s'ha oferit als col·legis dels municipis de Torrent, Alacant, Benidorm, Orihuela, Elx i Sant Vicent del Raspeig, aconseguint fins a unes 500 joves”.


Aquae STEM durà a terme un mètode d'aprenentatge que desenvoluparà la confiança de les alumnes per a definir problemes i dissenyar les seues pròpies solucions a través de l'exploració i del mètode científic. El programa incorpora activitats utilitzant metodologies capaces de seduir a les alumnes per a despertar-los l'interés pels coneixements *STEM mentre que també milloraran les seues habilitats de col·laboració, comunicació i creativitat.


A aquesta aposta social i educativa, s'uneixen altres iniciatives com els 13.500 escolars que han participat en les seues campanyes educatives, s'han rebut 25.000 visites a les aules de la naturalesa i museus vinculats a l'aigua de Hidraqua i les seues empreses participades en l'últim any i la participació en el programa Technovation Challenge.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.117.182.179

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.