Viernes, 19 de Abril de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Martes, 01 de Octubre de 2019
TRADICIONES

Octubre comença amb el rés del Rosari

Torrent celebra aquesta tradició des de fa 128 anys, una particularitat pròpia, ja que tot i ser en octubre la festa a la imatge, a la nostra ciutat les celebracions continuen amb els actes de l'1 de febrer, dia de l'Entrà de la flor

Totes les nits del mes d'octubre, al cap de 21.00 hores, els nous clavaris del Rosari, membres de la Confraria de la Verge del Rosari i Sant Lluís Gonzaga, familiars i amics recorren la ciutat amb el tradicional rés del Rosari, festa que se celebra el pròxim 7 d'octubre, i que a Torrent es mantenen amb vida gràcies a aquesta confraria.

 

Així comença la trilogia festiva sota aquesta advocació a Torrent, una particularitat pròpia, ja que tot i ser en octubre la festa a la imatge, a la nostra ciutat les celebracions continuen amb els actes de l’1 de febrer, dia de l’entrà de la flor, on té lloc l’oferiment de la primera branca en flor a la verge; i per últim, a maig, amb la celebració de la festa gran el primer diumenge de maig i les enramades prèvies dels clavaris.


Tal com expliquen des de la Confraria el papa León XIII va signar en 1891 la encíclica Octobri mense sobre la devoció al Sant Rosari, especialment en el desé mes de l'any. Seguint els mandats, la confraria de la Verge del Rosari, que havia sigut fundada el febrer de 1606, va organitzar el primer rosari públic. Així doncs, tal com arreplega el cronista oficial de Torrent, José Royo, en el llibre publicat pel 400 aniversari de la confraria, els feligresos eixien demanant una almoina caritativa, però aquest rés ha canviat fins a l'actualitat.

 

El centre històric és l'escenari per on discorre la comitiva: cada dia ixen a les 21.00 h des de la parròquia de l'Assumpció menys el diumenge, que se celebra al matí. El rés conclou amb el cant dels gojos a la Verge, que canvien segons el dia de la setmana.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.118.12.101

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.