Jueves, 28 de Marzo de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Viernes, 13 de Septiembre de 2019
MÚSICA

El festival Arrels, premiat amb el Segell Europeu de Qualitat

Un reconeixement a projectes destacats pel seu compromís amb les arts, la participació de la comunitat i amb projecció internacional

El festival Arrels de Torrent ha obtingut el Segell Europeu de Qualitat 2019-2020 atorgat per l'Associació de Festivals Europeus. Un reconeixement a projectes destacats pel seu compromís amb les arts, la participació de la comunitat i amb projecció internacional. Gràcies a este premi, Arrels formarà part de les campanyes de promoció internacional, tindrà més visibilitat en les cerques per internet, i podrà participar en la Trobada Anual de Festivals que organitza l'associació amb l'objectiu d'intercanviar idees, descobrir i adoptar noves iniciatives que beneficien el festival i el seu context.

 

Per a la concessió del segell, el comité avaluador valora especialment els aspectes innovadors del festival, com la sostenibilitat, la coherència artística del programa o les estratègies específiques de gestió que resolguen reptes actuals com la creació d'audiències i la conciliació de públics.

 

La regidora de Cultura, Susi Ferrer, ha destacat que “amb Arrels recuperem el nostre patrimoni musical i continuarem treballant i col·laborant amb Capella de Ministrers per a convertir el festival en un referent cultural”.

 

En este sentit, Arrels s'ha postulat com un punt de trobada entre dos espectadors diferents: el públic de música antiga i el de música popular i tradicional, a través d'un programa que combina els dos gèneres que en el fons no són tan diferents. Com ha explicat Josep Vicent Frechina: "Hi hagué un temps on la interessada divisió actual entre música culta i música popular mancava de sentit. La música es desplegava igual a la taverna i al saló palatí, al sol inclement de l’era o a la penombra de la cambra burgesa”. Per això, les activitats i concerts del Festival Arrels tenen lloc en espais poc convencionals com l'antiga casa de llauradors que alberga el Museu Comarcal de l'Horta Sud, l’Antic Mercat i, finalment, en l’Auditori, on tots els artistes del festival actuen conjuntament per a posar en comú músiques tradicionals i repertoris clàssics, reduir-ne les diferències i oferir al públic un espectacle intercultural únic i irrepetible.

 

El Festival Arrels està obert a tots els públics i pretén abolir l'actual divisió entre música culta i música popular mitjançant la posada en comú de repertoris de música tradicional i música antiga de diferents parts d'Europa en els diferents enclavaments que oferix el municipi de Torrent.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.237.178.126

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.