Viernes, 19 de Abril de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Martes, 10 de Septiembre de 2019
ENTREVISTA POLÍTICA

Folgado: “El govern de Ros ha tornat als anys 80 quan primava el “solaret”

La portaveu popular, Amparo Folgado, acusa l’alcalde de fer política com si tinguera majoria absoluta, sense informar a l’oposició i per no treballar pels veïns i veïnes

Amparo Folgado afronta aquesta segona legislatura com a poraveu del Partit Popular, aquesta vegada amb huit regidors un menys que la legislatura passada amb força i en ganes d’exervir una labor de fiscalització al govern socialista de Jesús Ros.

 

El PP va obtenir 8 regidors en els passats comicis locals, quin és el balanç que fa el seu partit? S’ha de seguir treballant i ens han donat la confiança per a ser el segon partit més votat ací a la ciutat de Torrent. I el nostre objectiu serà el mateix de sempre, treballar per guanyar i treballar per Torrent durant aquests quatre anys, perquè pensem que Torrent es mereix un millor govern i una millor gestió. Com a principal partit de l’oposició la nostra tasca serà de fiscalització però també de ser la veu dels torrentins i traslladar les seues inquietuds i preocupacions a l’equip de govern

 

Ha començat un nou mandat amb ganes després que tota l’oposició s’unira per esmenar les propostes socialistes a les inversions financerament sostenibles. El Partit Socialista va presentar unes propostes com si estiguera governant en majoria absoluta, quan no és així. Sense donar cap d’informació a la resta de grups i a més a més sense comptar amb l’opinió dels grups de l’oposició ni dels mateixos veïns. El govern de Jesús Ros ha tornat als anys 80 on primava el “solaret” i el taulell i el no treballar per les necessitats de la població, només obres faraóniques als que ens té acostumats el senyor Ros.

 

Encara que Ciudadanos va signar el document, després en el ple va recolzar la majoria de les propostes. Ens va sorprendre, jo crec que a tots, eixe canvi de criteri de la votació en moltes de les inversions. Només espere que vetlen pels interessos dels torrentins que els varen donar la seua confiança el passat mes de maig i facen llavor d’oposició.

 

Vox també va recolzar algunes de les inversions presentades en el ple.  Estem parlant de dos grups polítics, un que acaba d’arribar i l’altre amb cares noves encara que amb experiència si parlem de grup municipal.

 

Realment els dos grups que varen mantenir el seu vot en el ple va ser Compromís i el seu partit, units fent oposició encara que ideològicament enfrontats. Crec que es deu més a l’experiència de la gestió municipal, vull pensar que és això, a mesura que vagen passant els mesos veurem on es posiciona cadascun.

 

Fa unes setmanes Ros va anunciar l’aprovació de Patrimoni a les obres de reurbanització del barri de l’Alter. No sabem exactament com es van a desenvolupar aquestes obres. En el seu moment, en el plenari de les IFS es va anunciar que hi havia vora un milió i mig per a fer inversions en carrers sense donar cap explicació més. Però si una cosa han aprés els veïns de Torrent és que si Jesús Ros anuncia un obra, el poble tremola, sinó que parlen amb els veïns de Camí Reial que més que un camí “real” serà un camí a l’infinit que mai s’acaba. Quan els veïns s’en adonen d’una obra en el seu carrer no els informen de res, eixa és la realitat.

 

En aquesta legislatura hi ha un regidor responsable del nucli antic. En aquests quatre anys els veïns que viuen en el nucli antic pateixen la inactivitat de l’equip de govern, la falta d’inversions i obres. Sí que es compren solars i locals però tenim una important falta de neteja, il·luminació però sobretot de seguretat però a més si encara i tot vols viure en el nucli antic, edificar és una missió impossible, perquè si es vol fer una nova construcció o renovació s’ha de acudir primer a Patrimoni perquè no ha vetllat per aprovar el PEPRI. Els veïns de Torrent volen solucions i no només noms.

 

Part de Camí Reial continua en obres sense cap noticia de començar amb la part que queda sense reurbanitzar. Tenim un dels principals carrers de la ciutat tallat per a fer només la meitat i en cap moment s’ha ficat damunt la taula la segona fase de les obres i crec que si es fa com s’ha fet la primera no sé si els veïns voldrien que es ficara en marxa.

 

El PP va proposar la creació d’una brigada forestal permanent en El Vedat pagada per Diputació, confia en què es pose en marxa? Ara com ara tenim un torrentí, per part del PSOE en la Diputació i espere que mire pels interessos dels seus veïns i veïnes, encara que crec que no serà així.

 

Torrent ha viscut unes Festes Patronals molt “casolanes”? En Torrent tenim la cassola de Sant Blai però, jo diria que més que de cassola han sigut de caldo de tetra-Brik. El poble de Torrent es mereix unes festes dignes, pensant en tots els col·lectius, afortunadament tenim els Moros i Cristians amb l’Entrada d’enguany que ha sigut més espectacular si cap. Torrent és un referent de la comarca i ha faltat una millor programació per arribar a tots els racons i col·lectius de la ciutat.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.143.9.115

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.