Viernes, 26 de Abril de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Martes, 26 de Marzo de 2019
EDUCACIÓ

Els escolars gaudixen d’una jornada de jocs populars valencians

Amb una participació que cada any va augmentat, més 600 alumnes han jugat al sambori, els sacs, ballar la trompa, el set i mig, el joc del mocador, les xapes, les bitlles, i la corda, entre altres.

Els xiquets i les xiquetes de les escoles de Torrent han participat este matí en la XII Jornada de Jocs Populars Valencians que ha tingut lloc en la plaça Major. La iniciativa, organitzada per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament de Torrent, té com a objectiu promoure l’ús de la nostra llengua a través de jocs popular i tradicionals. Així, amb una participació que cada any va augmentat, més 600 alumnes han jugat al sambori, els sacs, ballar la trompa, el set i mig, el joc del mocador, les xapes, les bitlles, i la corda, entre altres.

 

En acabar les activitats,  la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, ha fet lliurament d’uns diplomes com a mostra d’agraïment per la seua participació i col·laboració. Les escoles participants han sigut: Les Terretes, Sant Joan Baptista, Lope de Vega, Joan XXIII, El Molí, Federico Maicas, Sant Pasqual, Mare de Déu del Rosari, Miguel Hernández i  Antonio Machado.

 

JOCS POPULARS EN TRINITARIES

El centre concertat de Trinitaries també va celebrar una jornada de jocs populars on els alumnes d'infantil varen aprendre els jocs del seus iaios. A més, el Museu Comarcal va col·laborar amb el centre educatiu per a desenvolupar aquesta jorda festiva i educativa. 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.117.183.150

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.