Viernes, 29 de Marzo de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Martes, 26 de Febrero de 2019
ENTREVISATA POLÍTICA

Ros: “En el pressupost prorrogat estem fent més inversions que mai”

A punt de complir els 65 anys, Jesús Ros enfila la recta final de la legislatura amb la mateixa il·lusió i les ganes de com si foren les primeres. Després d’una legislatura complicada, Ros confia en poder seguir al capdavant de l’Ajuntament de Torrent quatre anys més. Va ser l’any 1983 quan va decidir dedicar-se a la política i fins hui, sempre fet costat per la seua família i els companys de partit. Ha tingut l’oportunitat de treballar també les Corts, durant tres legislatures i ara està centrat en la política més propera

A punt de complir els 65 anys, Jesús Ros enfila la recta final de la legislatura amb la mateixa il·lusió i les ganes de com si foren les primeres. Després d’una legislatura complicada, Ros confia en poder seguir al capdavant de l’Ajuntament de Torrent quatre anys més. Va ser l’any 1983 quan va decidir dedicar-se a la política i fins hui, sempre fet costat per la seua família i els companys de partit. Ha tingut l’oportunitat de treballar també les Corts, durant tres legislatures i ara està centrat en la política més propera.

 

Com es presenta la precampanya? Amb força i amb ganes de contar a la gent el que hem fet i el que volem fer. Farem debats en distints barris de la ciutat perquè vull contar-li als torrentins el que anem a fer en el seu barri, en el seu carrer i explicar les coses de més a prop als veïns.

 

Va començar aquesta legislatura afirmant que el PP havia deixat “marrons” que li tocava resoldre al PSOE, després de quatre anys, s’han solucionat? És una forma de definir tots els problemes que ens vàrem encontrar en arribar al govern. Dos aparcaments tancats ara ja oberts, problemes amb les instal·lacions esportives de Parc Central i de la Cotxera que actualment estan totes funcionant amb normalitat i més assumptes. No hem d’oblidar que hem baixat el deute fins a la meitat i ací està la gestió perquè la gent done la seua opinió.

 

Després del viscut en aquests 4 anys, tornaria a repetir el pacte d’investidura? El que faré sempre serà buscar la suficient majoria per a governar, cosa que no ha passat en aquesta legislatura on hem governat en solitari i el grup socialista s’ha arremangat per a treballar i complir amb tots els compromisos adquirits amb els torrentins. Si bé és cert, en temes importants sempre hem arribat a acords amb la resta de grups; en uns més que en altres.

 

Creu possible ací en Torrent un pacte de dretes a l’Andalusa? No puc aventurar-me a donar resultats. Tinc la confiança que els resultats del Partit Socialista seran bons. Però no crec que es produïsca un pacte de dretes perquè no es donen els números, però tot i això donant-se els números, crec que els partits en l’àmbit local la cosa canvia a l’hora de reproduir pactes com l’andalús. En l’àmbit nacional és possible eixe tripartit de dretes però un d’eixos partits està molt incomode en eixa foto i voldrà fer combinacions d’altre estil. Però al cap i a la fi seran els ciutadans els que donen majories i minories.

 

A tres mesos de les locals, ja té noms apuntats en la llibreta? Tinc una llibreteta blava tirant a verda amb noms que només t’ensenyaria de lluny òbviament. Jo busque fer equips amb persones que representen els ciutadans, que tinguen il·lusió i coses en comú a l’hora de fer les coses. Hui en dia, tenim un equip jove amb una legislatura de govern a l’esquena i han adquirit una experiència que no seria convenient desaprofitar. Si hi ha alguna modificació, serà pràcticament voluntària. Abans de falles ja sabrem els noms segurament.

 

Torrent continua amb els pressupostos prorrogats des de 2016, confia en aprovar els del 2019? Sincerament no, sobretot comprovant el curt de mira que són alguns grups polítics. I sí, hem parlat i hem rebut esmenes d’alguns grups i llegint-les ja saps que no hi ha res per a parlar. Estem governant, traguen-li tot el suc possible i cada any fem més inversions i més activitats de tota classe. Què seria més fàcil amb uns pressupostos aprovats?, clar que sí, però fent més treball administratiu s’aconsegueix els mateixos objectius.

 

Des de fa uns mesos s’han començat un bon grapat d’obres que el PP ha tildat d’electoralistes? El PP sap que no és així i ha dit una mentida com les que diu quasi cada dia, sent molt prudent en l’expressió. Quan arribarem no hi havia ni un projecte, ni finançament per a eixos projectes. I haguérem de començar a fer eixos projectes i a demanar eixos diners per no endeutar a l’Ajuntament. I això necessita el seu temps com tot. I la veritat és que s’ha anat molt ràpidament.

 

L’última comissió que ha creat polèmica ha sigut la de Nous Espais criticada fa uns dies per CS. En les primeres sessions es va demanar molta documentació i ha estat a la mà de tots els grups i s’ha tirat “avorrida” un parell d’anys sense que ningú la consulte i ara tot són presses. El que jo no estic disposat és que aquest ajuntament convoque una determinada comissió per a muntar un teatret perquè ara toca.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.236.240.48

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.