Domingo, 31 de Mayo de 2020

Actualizada Martes, 28 de Abril de 2020 a las 17:40:51 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Viernes, 08 de Febrero de 2019

Carmen Agulló acull a la primera sessió del Club de lectura del Voluntariat pel Valencià

Prop de quaranta persones participaren en l’Espai Jove en una sessió amb relats de dones com a protagonistes

El Voluntariat pel Valencià celebrà ahir una nova sessió del seu club de lectura, la primera d’esta edició. La sessió tingué lloc en l’Espai Jove de l’Edifici Metro i hi participaren vora quaranta  persones. La sessió comptà a més a més amb la presència de l’escriptora i professora de la Universitat de València, Carmen Agulló, autora d’un dels relats de 10 de dones, i sobre el qual tractà la sessió del club de lectura, que organitza l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament de Torrent. La sessió començà amb la lectura d’un fragment del llibre per part de la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, qui donà la benvinguda al gran nombre de participants.

 

El llibre conté deu textos escrits per deu dones i en la sessió es parlà del text de Carmen Agulló, que porta per títol Castelló-Mèxic-València, les veus que sempre tornen al fil d’una cançó. El relat ens narra la vida d’una altra dona, Enriqueta Agut, mestra republicana, nascuda el 1912 a Castelló i que de menuda es traslladà a València on visqué l’adolescència i estudià magisteri. Durant la guerra, com a refugiada, s’hagué d’exiliar a Mèxic on va passar la resta de la vida.

 

Carmen Agulló (Xinzo de Lima, Ourense, 1957) és professora titular de Teoria i Història de l’Educació a la Universitat de València. A més de ser escriptora és una de les investigadores amb més prestigi en l’àmbit espanyol al voltant de la història de l’educació de les dones, especialment de les docents republicanes.  Participà en el documental Las maestras de la República dirigit per Pilar Pèrez Solano i guanyador d’un premi Goya l’any 2014. Ahir explicà la vida d’una mestra valenciana republicana que com moltes més, compromeses amb la renovació pedagògica, amb el valencià i amb la política han sigut silenciades i oblidades durant molt de temps. 

 

El club del lectura és una iniciativa més del Voluntariat pel Valencià de Torrent. El Voluntariat és una proposta ideada per Escola Valenciana i que a Torrent posa en marxa cada any l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià i que posa en contacte persones que saben i parlen habitualment valencià amb altres persones que volen aprendre’l mitjançant sessions de conversa i té l’objectiu d’augmentar els parlants de valencià. Les persones interessades poden passar per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià per a apuntar-s’hi ja que és una campanya activa tot l’any. 

Comentarios

Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.207.254.88

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada
Olvide mi contraseña

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.