Jueves, 28 de Marzo de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Lunes, 25 de Junio de 2018
POLÍTICA

Guanyant Torrent se suma a los actos en contra de la sentencia de "La Manada"

Insta el Consistorio a apoyar a las convocatorias que se produzcan y a manifestarse en desacuerdo con la decisión de la Audiencia de Navarra

Guanyant Torrent ha presentat una moció amb urgència davant l’Ajuntament de Torrent perquè el Consistori d’aquesta localitat de la comarca de l’horta, se sume a quantes convocatòries es realitzen, tant a la localitat com al conjunt de la comarca i de la ciutat de València, en rebuig a la decisió de l’Audiència de Navarra respecte dels encausats coneguts com a grup de “La Manada”, fent una crida al conjunt de torrentins i torrentines a participar a les mateixes.

 

Igualment, s’insta al Govern de l’estat a que actue d’ofici contra a aquesta lamentable decisió, a través de la Fiscalia General i a més d’això, es proposa traslladar aquests acords a les Corts Valencianes, a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, als Grups parlamentaris al congrés dels Diputats, així com al Govern de l’Estat.

 

Des del Grup Municipal de Guanyant Torrent manifestem la mostra sorpresa i total rebuig a la decisió de l’Audiència de Navarra de decretar la llibertat provisional dels violadors de “La Manada”. Entenem que aquesta mesura entra en contradicció amb el criteri del propi Tribunal, que inclús en tres ocasions va denegar la llibertat provisional pel gran risc de fuga i reiteració de del delicte.

 

A l’Estat espanyol tenim un problema seriós amb una judicatura clarament patriarcal i extremadament reaccionaria, més activa en reprimir Drets i llibertats, que en reparar les agressions perpetrades contra les persones més febles. Ens pareix important recordar que quatre dels violadors s’enfronten a altra denuncia per agressió sexual a la localitat de Pozoblanco, que es troba ara mateix en fase d’Instrucció, pel que el risc de fuga i reiteració delictiva són més que clars.

 

Amb aquesta decisió, la judicatura espanyola torna a escorar-se cap els posicionaments més reaccionaris possibles, fent cas omís de la demanda social de justícia davant la violència patriarcal i les agressions sexuals contra les dones.

 

A més a més, l’anunciada llibertat dels membres de “La Manada”, llança un missatge d’impunitat que va en contra dels criteris de reparació de la víctima, reforçant a la seua vegada la situació de vulnerabilitat general de les dones davant d’aquest tipus d’agressions. En un moment històric de la lluita feminista arreu de de tot l’Estat, hem de comprovar com la justícia s’instal·la en la nostàlgia del Codi Penal franquista.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.230.162.238

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.