Jueves, 28 de Marzo de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Jueves, 21 de Junio de 2018

Guanyant Torrent busca acuerdos de cara a las municipales de 2019

Esta decisión tomada de manera unánime por los actuales componentes de Ganando Torrente, fija un plazo máximo de cuatro meses, para poder reeditar o ampliar, si fuera posible, un Acuerdo Ciudadano capaz de traer unidas cuanto más grupos políticos locales, mejor

De resultes de la darrera assemblea ordinària celebrada per aquesta plataforma torrentina que té la figura d’Acord Ciutadà davant el Consistori Torrentí, s’ha decidit obrir un temps de reflexió i contactes amb la resta de formacions polítiques torrentines, amb la mirada fixada en les eleccions autonòmiques, municipals i europees.

 

Aquesta decisió presa de manera unànime pels actuals components de Guanyant Torrent, fixa un termini màxim de quatre mesos, per poder reeditar o ampliar, si fos possible, un Acord Ciutadà capaç de portar unides com més grups polítics locals, millor. Hom pensa que en la unitat està la força i que l’electorat torrentí veurà amb bons ulls, l’esforç que es puga fer, per superar el pes de les sigles.

 

En aquest sentit, l’Assemblea de Guanyant Torrent, deixa les portes obertes a qualsevol tipus de pacte que continga el propòsit de canviar la forma de fer política a la ciutat, amb major grau de participació i de consolidació democràtica, més enllà de triar representants cada quatre anys.

 

A l’esmentada reunió assembleària, es va incidir en la necessitat de fer protagonista la ciutadania en la política municipal i que les decisions que afecten la globalitat, no siguen preses per un reduït número de professionals de la política amb clars interessos partidistes i sense tenir en compte el que poguera dir la població.

 

D’igual manera, es va subratllar la necessitat d’obrir hipotètics acords entre més partits locals, sempre i quan es tinga en compte la trajectòria d’activisme en organitzacions de caràcter progressista, ecologista, de lluita pels drets socials i laborals, pel,s serveis públics, per la defensa del patrimoni cultural autòcton, per la justícia social o per l’empoderament ciutadà en general.

 

Finalment, s’arribà a la conclusió general de necessitat de propiciar una confluència de totes les forces progressistes, siguen civils o polítiques, que vulguen acabar amb els aspectes menys democràtics del Règim del 78 i aprofundir en la democratització del sistema polític, consolidant una “segona transició” que va començar amb el moviment 15M d’ara fa quatre anys.

 

Els grups polítics i entitats socials que donen suport ara mateix a Guanyant Torrent – Acord Ciutadà, es plantegen com a objectiu primordial, contribuir a la construcció d’una renovada societat civil integrada i vertebrada, que genere comportaments sobre la base d’una Cultura Democràtica.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.87.133.69

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.