Viernes, 26 de Abril de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Miércoles, 08 de Febrero de 2017
POLÍTICA

Guanyant Torrent treu una proposta a favor del poble Armeni pels pèls

"Socialistes i populars voten junts i s’abstenen davant la denúncia de genocidi d’aquest poble"

La coalició Guanyant Torrent ha aconseguit tirar endavant amb els vots a favor de Compromís i Ciudadanos,  y la abstenció de socialistes i populars, una moció presentada  en favor del reconeixement oficial del Genocidi Armeni i condemna dels crims contra la humanitat que és realitzaren durant el mateix, arran el 101 aniversari d’aquest fet considerat com al primer genocidi del segle XX. Entre els anys 1915 i 1921 van tindre lloc un conjunt de massacres i deportacions de la població armènia de l'actual territori de Turquia, especialment durant el règim dels Joves Turcs, en el qual van morir 1.500.000 armenis i altres 2.000.000 van haver d'abandonar les seues llars i escampar-se per tot el món, formant la gran Diàspora Armènia.

 

Actualment l'Estat de Turquia nega l'existència del genocidi, la qual cosa han reconegut països, com l'Uruguai, Argentina, Bèlgica, Canadà, Xile, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Líban, Lituània, Holanda, Polònia, Rússia, Eslovàquia, Suècia, Suïssa, El Vaticà, Veneçuela i ara Alemanya, així com 44 estats dels Estats Units de Nord-amèrica. També s’han sumat a aquesta petició 5 Comunitats autonòmiques d'Espanya (País Basc, Catalunya, Balears, Navarra i Aragó) i 17 ciutats (Mislata, Santa Coloma, Burjassot, Bétera, Xirivella, Manises, Santa Margarida, Sant Sebastià, Silla, Aldaia, Alzira, Alacant, Puente Genil, La Roda d'Andalusia, Carcaixent, Elda i Alaquàs) també ho han fet.

 

Sobtà però, la posició dels socialistes torrentins, que, en opinió del regidor Jaume Santonja, “no han tingut el valor de posicionar-se en contra del que es denuncia, més encara, davant d’una representació del poble armeni, present a la sala d’actes”. Per a Santonja “aquesta feblesa no es correspon amb el pensament progressista que tant es vanten a proclamar”. L’acord adoptat, es traslladarà a l'Associació Armènia Ararat, així com als Grups Polítics dels Corts Valencianes, als Grups Polítics del Congrés dels Diputats i Diputades, al Ministeri d’Afers Estrangers, a la Presidència del Govern Espanyol i a l’ambaixada d'Armènia a l’Estat.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.141.41.187

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.