Miércoles, 24 de Abril de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Viernes, 30 de Septiembre de 2016

L'Escola d'Aduts inicia el seu curs amb 1.300 alumnes

L'Escola d'Adults de Torrent ha celebrat el seu acte oficial d'obertura del curs 2016-2017 amb la presència de l’escriptora, mestra i acadèmica Carme Miquel. El curs recentment iniciat compta amb una oferta formativa de 80 cursos i tallers, i la matrícula, encara oberta, és ja de 1.300 alumnes.

Un any més, l'Escola d'Adults de Torrent ha iniciat les seves activitats formatives i ha celebrat l'acte inaugural del curs. La conferència magistral inaugural ha estat impartida per Carme Miquel, mestra compromesa, escriptora i acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.  L’acte es va celebrar en el saló d’actes de l’Ajuntament de Torrent, totalment abarrotat de públic, i va comptar també amb la participació de l’alcalde de Torrent, Jesús Ros, la presidenta de l’Associació d’Alumnes, Mati Dàries, i el director del Centre d’EPA, Josep Veiga.

 

Carme Miquel va fer una defensa ferma de l’educació d’adults, i va passar revista als trets més destacats del món actual, un món en el qual la injustícia i el repartiment desigual de la riquesa està obrint fosos enormes entre els que més tenen i els que no tenen res.  Lluny de llançar un discurs pessimista, Carme Miquel va insistir en la importància de fets com l’educació permanent per a lluitar contra les desigualtats. L’alcalde de Torrent, Jesús Ros, va remarcar el paper que l’Escola d’Adults de Torrent ha desenvolupat en favor de l’educació, la cultura i la convivència. Ros va parlar de l’EPA com “la nostra Escola”, remarcant la incidència de la mateixa en la vida de Torrent en els últims 30 anys. La presidenta de l’Associació d’Alumnes de l’Escola d’Adults, Mati Dàries, va posar èmfasi en la participació de l’alumnat en la gestió i l’organització d’iniciatives en el Centre d’EPA i va destacar la notable oferta formativa i sociocultural que desenvolupa l'Escola d'Adults de Torrent.

 

El curs que ara s’inicia té una amplia oferta formativa de 80 cursos i tallers, que inclouen la formació bàsica, des de l’alfabetització fins l'obtenció del títol de Graduat en Secundària, l'accés a formació professional i a la Universitat, l'aprenentatge d'idiomes i de noves tecnologies, i un ventall variat de cursos de formació ocupacional i d'oci. Més de mil tres-centes persones s'han inscrit ja en l'oferta formativa, i continua oberta la inscripció en els cursos en els quals hi ha encara places vacants.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.15.219.217

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.