Viernes, 29 de Marzo de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Viernes, 29 de Julio de 2016
MOROS I CRISTIANS

Els Templaris reconquesten la Torre al Califats

Després d’una segona intensa batalla de pólvora i so, el bàndol cristià, dirigit pel capità José María Martínez i l’alferes cristià Raül Mil, ha reconquistat l’emblemàtica Torre de Torrent.

El capità cristià, José María Martínez, i l’alferes, Raül Mil, s’han fet amb la victòria per la Torre. La jornada ha començat amb una representació teatral on ambdós capitans han fet reviure als veïns i veïnes de Torrent la història de les batalles que van lliurar els moros i cristians. Després s’ha donat pas a la batalla que ha acabat amb la victòria cristiana, la bandera dels quals ha onejat com a representació de domini a la part alta de la Torre. Una vegada ja era sota el poder cristià, els veïns i veïnes del municipi han pogut gaudir del segon parlament, al peu de la Torre.

 

Després de l’èxit de la retransmissió en directe de la primera trabucada, la segona també s’ha pogut veure a través del canal de Youtube Ajuntament de Torrent. Esta vesprada la Gran Entrada mora i cristiana també podran ser seguides en directe per este canal per primera vegada en la història i pel Facebook de l’Ajuntament.

 

La Torre va ser conquistada pel bàndol moro en la primera trabucada

En finalitzar esta batalla de so i pólvora entre moros i cristians, va tindre lloc al peu de la Torre el primer parlament, que va finalitzar amb la conquesta de la Torre pel bàndol moro, encapçalat pel capità José Serer. Després d’una batalla on totes les filades i comparses del municipi, junt amb els alferes moro i cristià, capitanejats pels màxims representats d’esta festa, han disparat els trabucs per tal de prendre el control de la Torre.

 

No va faltar a l’acte l’alcalde Jesús Ros, acompanyat del regidor de Festes, Alfred Costa, i la resta de l’equip de govern, els quals s’acostaren a contemplar el parlament i la trabucada amb tots els festers i festeres i tots aquells veïns i veïnes que es congregaren al peu de la Torre.

 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.238.84.213

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.