Sábado, 28 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
M.A.GUTIÉRREZ
Miércoles, 29 de Junio de 2016
FALLAS

Les candidates a falleres majors de Torrent de 2017 coneixen el seu jurat

Il·lusió, nervis, somriures i molta atenció foren els protagonistes de la vesprada d’ahir. La Casa de la Cultura de Torrent va acollir la presentació del jurat de les falleres majors de Torrent de 2017 i la tradicional classe magistral (master class) que un any més tingué lloc dins del procés de Camí d’Un Somni. En l’acte varen estar presents les 22 candidates, les falleres majors de Torrent, Noelia Peinado i Carla Pallardó, i les seues corts d’honor, acompanyades per familiars i amics, i pel regidor de l’Àrea de Festes, Alfred Costa.


 

Les 10 xiquetes i 12 jóvens van poder conéixer, al costat de tots el presents, les cinc persones que enguany exercixen la difícil tasca de jurat. Són cinc personalitats totalment arrelades al món de les falles i amb coneixements en les diferents àrees d’interés de la festa. Està compost per Estefania López Montesinos, Fallera Major de València de l’any 2015; Hugo Morte, president de la Federació de Lletres Falleres; Marisa Gil, psicòloga i fallera amb diferents càrrecs en la seua comissió; Julian Carabantes, periodista i jurat d’altres falleres majors de València; i Roberto Esteve, president de l’Agrupació de Falles del Mercat de Jesús i propietari de l’empresa Seda Fallera.


En acabant de conéixer el jurat, els presents pogueren saber gràcies als tres darrers vicepresidents primers com és la gestió del món faller torrentí, des de la mirada de la institució i la gestió de la festa. José Fernando Andreu Mora, Pascual Piles Vilanova i Ricardo Messeguer Martí van ser els encarregats de respondre els dubtes dels presents, de contar quines van ser les seues vivències i de donar consells. Fou una classe magistral diferent que permeté conéixer què espera la institució de les falleres majors de Torrent i de les seues corts d’honor.


L’acte permeté fer un pas en el procés d’elecció i en Camí d’Un Somni 2017, i assabentar-se d’experiències i històries dels vicepresidents dins de les falles, que formen la història de tots els fallers i falleres de la ciutat. Al llarg del dies vinents, continua Camí d’Un Somni i les candidates començaran les proves amb el jurat, per a saber el 9 de juliol les que seran les màximes representants de la festa fallera torrentina per a l’exercici 2017.
 
MEMBRES DEL JURAT
 
·Hugo Morte Lorente. És llicenciat en Economia i diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de València. Actualment treballa en una multinacional alemanya. És saguntí i des que nasqué, faller de l’AC Falla Mocador. Ha sigut president d’esta comissió saguntina set vegades i coordinador cultural i literari de l’any 2004 ençà, i n’ha ocupat la vicepresidència cultural. Després d’uns anys com a president, a causa de la seua inquietud per la millora constant de les falles saguntines i la seua estima per la festa, ocupa la vicepresidència de Comunicació i Relacions Públiques durant dos anys de la federació Junta Fallera de Sagunt. També és vocal de la delegació de juntes locals de Junta Central Fallera. Gràcies a l’activisme cultural d’El Mocador, s’incorpora a la Federació de Lletres Falleres, i actualment n’exercix la presidència. També va ser jurat de les FM de Torrent 2009, Carla Cuñat i Sandra Fas, i ha participat com a jurat en les preseleccions de sector de JCF l’any 2015.       

                                                                              
·Marisa Gil Fuentes. És llicenciada en Psicologia per la Universitat de València i fa 25 anys que forma part de l’equip del Gabinet Psicotècnic Municipal de Torrent. Pertany des que va nàixer a la comissió de la falla Císcar-Borriana de València, de què son pare va ser fundador, i en la qual ha exercit diversos càrrecs. Actualment forma part de la directiva de la seua comissió en la Delegació de Llibret.                                                                           
·Roberto Esteve Llorens. Pertany a la falla Joan d'Aguiló-Avda. Gaspar Aguilar de València, de la qual ha sigut president durant dos anys i també ha sigut vicepresident d’Infantils, s’ha encarregat dels playbacks infantils al llarg de tres anys i ha participat en el de Junta de Majors. A més, li agrada el teatre i participa en el grup de la seua falla. Actualment és president de l’Agrupació de Falles del Mercat de Jesús. La seua professió està lligada també al món de las falles, ja que la seua empresa és Seda Fallera, la qual es dedica a la confecció de bosses de mà i complements amb tela d’indumentària fallera i pell.             

                         
·Estefanía López Montesinos. És graduada en Dret i actualment opositora a judicatures. Des que va nàixer és fallera de la falla Carrera Malilla - Illa Cabrera, i n’ha sigut Fallera Major infantil en 2002 i fallera major en 2014. Va ser component de la cort d’honor de la Fallera Major infantil de València 2003 i la Fallera Major de València l’any 2015. En la seua comissió ha exercit diversos càrrecs com a subdelegada d’Infantils durant tres anys, subdelegada de Festejos un any i actualment és delegada de Protocol.               

                                    
·Julian Carabantes Javaloyes. És faller des que nàixer, primer de la falla Plaça La Creu – Els Àngels, després de la comissió de José Benlliure – Vte. Guillot i de l’any 1993 ençà pertany a la falla Barri Beteró. És periodista i treballa en el València CF. Fou delegat d'Infantils des que tenia 15 anys fins a l'exercici 2001/02, quan va assumir la presidència de Barri Beteró, la qual deixà en 2016. Actualment és vicepresident i assessor de Presidència. La seua passió són els musicals i ha pertangut a grups molt importants de playbacks amb qui ha dirigit les Gales de la Cultura Infantil i dos anys la Gala Major també de JCF en el Teatre Principal. Ha col•laborat diversos anys en l'espectacle de la Crida en les Torres dels Serrans i l'any 2005 va dirigir l'elecció de la cort infantil en Vivers. En la part periodística va començar l'any 1998 com a col•laborador del programa de falles de Radio Luz i fa quatre anys que continua la seua faena d'informador faller en Es Radio. També és col•laborador en el programa Tot és festa des que es va crear, primer en ràdio i actualment en Levante TV. Ha sigut jurat de preseleccions de JCF quasi cada any, jurat de FMIV dos anys en 2011 (Carmen Monzonis) i 2016 (Sofia Soler), jurat de la reina de les festes de Paterna i jurat de les falleres majors de Paterna i Massamagrell.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.144.110.155

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.