Martes, 01 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
M.A.GUTIÉRREZ
Martes, 21 de Junio de 2016
POLÍTICA

Guanyant donarà suport a la proposta de l’Associació de Malalts Mentals

La Plataforma Ciutadana s’afig a la moció promoguda i sol·licitarà una salut mental digna i la creació d’un Centre de rehabilitació i integració social

L’Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental (AFEM) és una associació constituïda en 2008 amb seu a Torrent. És membre de l’Observatori del Dret Universal a la Salut de la Comunitat Valenciana, membre de la Federació d’Associacions de Salut Mental de la Comunitat Valenciana, membre de la Federació d’Associacions Ciutadanes de Torrent, i en l’actualitat es troba en tràmits per a ser declarada Associació d’Utilitat.

 

Aquesta agrupació voluntària de persones, ha remés una proposta inclusiva als Grups Municipals de Torrent amb la finalitat que i siga inclosa en l’ordre del dia de la pròxima sessió ordinària del Ple de la Corporació a fi que els responsables polítics debaten la necessitat de defensar l’aplicació d’una salut mental digna.

 

En aquest sentit, Guanyant Torrent ha manifestat la voluntat ferma de donar suport al contingut del document remés per AFEM, tot i manifestant que la Salut Mental no és una qüestió aïllada o marginal. És una qüestió de salut i com tal ha de ser atesa, amb la prioritat que mereix i d’acord amb les necessitats existents.

 

Aquesta plataforma ciutadana considera que les persones amb problemes de salut mental són, abans de res, persones amb capacitat de decisió i de participació i és per això que s’està presuadit en la necessitat de l’apoderament i la recuperació en salut mental.

 

Guanyant Torrent s’afig sense cap inconvenient a la proposta que realitza AFEM i farà els possibles perquè el plenari municipal inste a la Conselleria de Sanitat i a les Administracions Públiques pertinents al fet que s’inicien els tràmits conduents a la creació d’un Centre de Rehabilitació i Integració Social (Centre CRIS) de titularitat pública per a persones amb malaltia mental en la ciutat de Torrent. (AFEM Torrent va iniciar una campanya de recollida de signatures de suport a aquesta iniciativa comptabilitzant-se fins avui més de 2000 adhesions).

 

D’igual manera, es procurarà des de Guanyant Torrent que es constituïsca en un termini màxim de 15 dies el Consell Municipal de Salut Mental: òrgan col·legiat de participació, de caràcter consultiu, informatiu, d’assessorament, proposta i intervenció en matèria de la promoció i defensa de la salut mental digna. Dependent de la Regidoria de Sanitat.  

 

Finalment, la Plataforma Ciutadana se situa del cantó per assignar una partida pressupostària que permeta realitzar les activitats proposades per aquest Consell i iniciar els tràmits pertinents perquè l’atenció a les persones amb trastorn mental i les seues famílies puga ser realitzada amb major amplitud per AFEM Torrent.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.118.128.105

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.