Lunes, 30 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Lunes, 16 de Mayo de 2016
VEINAT

Els torrentins aclamen a la Geperudeta

La pluja va fer que per primera vegada en molts any el trasllat de la Baixà fóra una setmana més tard. La Verge va rebre cants, pètals i poesies al llarg del trajecte. Durant tot l’any, els clavaris han compartit cada setmana un trasllat de casa a casa. A més, durant la setmana gran, els agranar-vos de la Mare de Déu han sigut també companys i amics en la devoció a la patrona dels torrentinos des de fa més de mig segle.

La devoció a la Mare de Déu dels Desemparats va omplir un any més els carrers de Torrent el dia de la Pujà a L’Ermita. Nombrosos veïns i veïnes s’acostaren amb molta emoció a la patrona per a recitar-li poesies i oracions després d’una setmana d’espera per la pluja. Durant el trajecte, nombrosos veïns i veïnes s’acostaren amb molta emoció a la patrona  per a recitar-li poesies i oracions alhora que una pluja de pètals queia damunt de la Mare de Déu i els seus portadors.


El camí va começar a l’Assumpció per el carrer de l’Esglesia que a les nou de la nit ja estava ple de torrentins.  Després de tres parades i tarques, la imatge s’acostaba a la Torre. Una de les parades tradicionals es va donar a la falla de la Plaça Major on les seues falleres van recitar a la Geperudeta. De camí al carrer San Critòfol, els torrentins aprofitaben per pujar els seus recen nascuts per tocar la protectora dels desemparats.


Per San Cristòfol, els torrentins tiraven flors, espentaven i impedien que la imatge continuara parant-la contínuament per a cantar-li versos, mentres els agranar-vos tractaven d’avançar per a complir amb la promesa d’entrar en l’església abans de les dotze de la nit.


A la plaça Obispo Belloch es va viure un dels moments més emocionants, quan més de 40 barreros alçaven la imatge donant tres voltes seguides. L’alcalde Jesús Ros i el regidor de l’Àrea de Cultura, Alfred Costa, junt a altres membres de la corporació municipal han participat en esta tradició de la Mare de Déu dels Desemparats.
En arribar la imatge a l’antic ajuntament, la Verge va entrar per la porta i foren les falleres majors de Torrent, Noelia Peinado i Carla Pallardó, la reina de l’Encontre, Carmen Verdet, i la musa de la Música, Gema Guillamón, les que li van recitar els seus versos.


Finalmen, després del tradicionalt cant dels xiquets de la Purísima, la imatge va aplegar a la parròquia de Sant Lluís Bertran on va disparar un castell de focs artificials. Després del segon intent la Verge va entrar dins de L’Ermita per al cant del himne a la Verge.

 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.145.73.207

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.