Martes, 15 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Martes, 03 de Mayo de 2016
POLÍTICA

Guanyant Torrent proposa formar part de la xarxa de ciutats per un estat laïc

Per a la Plataforma Ciutadana vol que s’adeqüen els reglaments municipals d'honors i protocols i dels seus ens públics a la "no confessionalitat de l'Estat"

Davant la sessió plenària que celebrarà el consistori el proper dijous 5 de maig, Guanyant Torrent ha presentat una moció perquè siga debatuda pel conjunt de grups que composen la Corporació, atenent-se a allò que estableix l’actual Constitució espanyola en què s’assenyala que “cap confessió religiosa tindrà caràcter estatal”.
Per a la Plataforma Ciutadana, l’Ajuntament de Torrent ha de tenir com a objectiu democràtic, “fomentar la llibertat de consciència i la independència d’aquesta institució de l’Estat de qualsevol confessió religiosa o ideologia particular, per respecte a la pluralitat ideologia, de conviccions i creences del conjunt de la ciutadania d’aquest municipi”.

 

En aquest sentit, es proposa que els reglaments municipals d'honors i protocols i dels seus ens públics s'adequaran a la "no confessionalitat de l'Estat", principi que empara l'article 16.3 de l'actual Constitució. Per tant, per a Guanyant Torrent, en els espais de titularitat pública que depenen d'aquest Ajuntament no hi haurà simbologia religiosa, excepte aquella que signifique un bé patrimonial i històric. Igualment, s’indica que no es promouran, per part d'aquest ajuntament, ritus ni celebracions religioses de cap tipus, sent tots els actes organitzats per l'Ajuntament exclusivament de caràcter civil i que els membres de la corporació local i el personal al servei de l'administració municipal no participaran en funció del seu càrrec en aquestes manifestacions religioses.

 

La Plataforma Ciutadana subratlla que s’estalvie en concedir finançament públic o exempcions fiscals municipals per a la instal·lació d'infraestructures o realització d'activitats a cap confessió o institució religiosa i és pert això que a més, insta a elaborar  un cens dels locals, habitatges o espais rústics que estiguen exempts del pagament de l'IBI en aquest terme municipal. Al mateix temps aquest Ajuntament es pronuncia a favor que es modifiquen les lleis i Acords estatals pertinents, perquè totes les entitats religioses o d'una altra naturalesa ideològica no tinguen exempcions d'impostos municipals, inclòs el de Béns Immobles (IBI), que es deriven de la seva activitat, ja siga de caràcter religiós o mercantil.

 

Guanyant Torrent demana que l’Ajuntament facilite que les cerimònies civils (acollida ciutadana de xiquetes i xiquets les famílies dels quals ho sol·liciten, matrimonis i funerals) es puguen celebrar, sense obstacles, donant a la ciutadania tota mena de facilitats per a això i posant l'adequada infraestructura pública. S'assegurarà que al cementiri d'aquest municipi, els familiars dels difunts, sense cap exclusió per motius de religió o de conviccions, puguen celebrar les cerimònies i soterraments que estimen pertinents en base a les seues creences i conviccions, dins de la legalitat, higiene i salubritat públiques.

 

Però a més de tot el que s’assenyala a la moció, per a Guanyant Torrent, l’Ajuntament posarà especial interès en festivitats locals en referència a esdeveniments que uneixin a tota la ciutadania i no només els referents a una part de la ciutadania que tenen determinades creences. D’aquesta manera s’insta a la corporació municipal que s’adhereisca al procés de constitució d’una XARXA DE MUNICIPIS PER UN ESTAT LAIC que pròximament s'ha de celebrar la seua primera assemblea constituent.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.15.148.54

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.