Viernes, 11 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
M.A.GUTIÉRREZ
Lunes, 18 de Abril de 2016
POLÍTICA

Compromís demana un carné municipal per transexuals que ho desitjen

Els valencianistes proposaran al ple "penjar la bandera de l'arc de Sant Martí el dia de l'Orgull LGTB (Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals)", reservar un carrer del municipi a Margarida Borràs, dona penjada en la Plaça del Mercat de València al segle XV per vestir i comportar-se com una dona.

Compromís ha proposat la dignificació de la diversitat sexual a Torrent amb diverses accions com crear un carné municipal on aparega el nom desitjat per la persona transexual abans que el registre canvie el seu sexe. Des de Compromís afirmen que l'Ajuntament" sempre ha obviat la realitat de les persones LGTB, cap dels anteriors governs populars o socialistes ha procurat per les persones que estimen d'una forma diferent a l'estricta moral conservadora". "Està tot per fer, jo mateix vaig haver d'anar-me'n a viure a València per trobar un clima més amable en el que poder eixir de l'armari, Torrent és un solar polític en matèria de diversitat sexual i de gènere" afirma el regidor Víctor Medina, impulsor de la moció i primer regidor gai visible en la capital de l'Horta Sud.
 

No és la primera iniciativa en aquesta matèria presentada per Compromís a Torrent. En 2013 penjaren la bandera de l'arc de Sant Martí des de la finestra del seu Grup Municipal –després de la negativa del govern municipal en el ple anterior- encara que minuts després va ser ordenada a despenjar per l'executiu popular d'Amparo Folgado. En 2015 ho tornaren a fer, encara que aquesta vegada amb més sort, segons Medina "quan penjarem la bandera el 2015 estàvem en plena campanya electoral, aquell dia aconseguirem airejar dues coses: la bandera i la hipocresia del PP":
 

"Hem treballat braç a braç amb les associacions de base que treballen el dia a dia la desigualtat al nostre col·lectiu, per això hem tractat aquesta moció des d'un aspecte transversal que toque des de les polítiques de prevenció del VIH a polítiques específiques per al col·lectiu trans" afirma Medina en relació a la proposta de que l'Ajuntament lliure els seus carnets municipals (biblioteca, TorrentBus...) amb el "nom desitjat" per les persones en procés transsexualitzador i no el nom que hi figura al seu DNI. "Les persones Trans són les més discriminades del col·lectiu, no sols per l'entorn social, sinó també pel laboral, l'administració i els serveis públics. La Sanitat Pública deuria cobrir el seu tractament, és molt trist que l'elevat cost del procés transsexualitzador aboque moltes persones trans a la prostitució",
 

10.000 euros contra la homofobia

A més la coalició ecologista proposa la projecció de pel·licules i documentals "que mostren històries d'amor entre dos homes, o dues dones, o la realitat trans" així com una campanya contra l'assetjament escolar i el bulling a les escoles per al qual els valencianistes ja reservaren una partida de 10.000€ mitjançant una esmena als pressupostos municipals.
 

"Tenim una oportunitat d'or per convertir Torrent en una ciutat inclusiva i amable en la que veure a dos homes o dones de la mà pel carrer deixe de convertir-se en un focus de mirades i rumors, així com l'absoluta normalització i igualtat de drets de les persones LGTB" conclou Medina.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.225.149.238

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.