Lunes, 30 de Enero de 2023

Actualizada Lunes, 30 de Enero de 2023 a las 12:32:14 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Viernes, 15 de Abril de 2016
CULTURA

L’EMAT inaugura l’exposició “Estudis d’art”

Inclou a l’artista torrentí Vicent Ortí entre els creadors que van marcar l’Edat daurada de l’art valencià contemporani

L’Espai Metropolità d’Art de Torrent ha inaugurat l’exposició “Estudis d’art”, una mostra de les 63 obres més representatives, d’un total de 45 creadors valencians, com són Carmen Calvo,  Manuel Boix, Genovés, Miquel Navarro, Francisco Sebastián Nicolau, Xisco Mensua, Nassio Bayarri, Francisca Mompó i Andreu Alfaro, entre d’altres. L’exposició conté 45 fotografies de gran format i una explicació breu dels comissaris de l’exposició, Jesús Císcar i Martí Domínguez, i ens mostra el treball de cinc anys de viatge per diversos tallers creatius amb material gràfic i reportatge escrit. Martí Domínguez afirma que “molt sovint el taller, l’estudi del creador, és una projecció més del seu art, de la seua personalitat creativa”.

 

“Estudis d’art” és, per tant, una exposició de qualitat que mostra el lloc de treball de diferents artistes valencians, la zona més “íntima” de l’art, i algunes obres dels autors. Esta exposició pretén impulsar l’interés de la ciutadania per l’art. La Fundació Bancaixa hi col·labora amb la seua cessió temporal de l’exposició. Alfred Costa, regidor de l’Área de cultura, afirma que “esta és probablement una de les convocatòries sensorials més completes que han visitat l’EMAT perquè se’ns ofereix, per cada autor, un triple parany sensorial: les entrevistes personals als artistes, la captura fotogràfica de l’entorn en gran format i l’obra artística en diferents disciplines present a l’EMAT. I es fa vertebrant i territorialitzant, visitant comarques, pobles i viles on els artistes ens han obert, de bat a bat, les portes dels seus estudis”.

 

A esta exposició, com a proposta de l’Área de Cultura de l’Ajuntament de Torrent, s’hi ha incorporat també l’artista torrentí, Vicent Ortí. Les seues obres també estaran exposades a l’EMAT perquè la gent puga contemplar-les i gaudir-ne. Com a novetat, cal destacar que les escultures dels creadors valencians a “Estudis d’art” seran exposades a una de les terrasses de l’EMAT, es busca així oferir un ambient obert i públic perquè la gent puga disfrutar de l’art a l’aire lliure i la exposició es convertisca en una excusa de lloc de trobada. L'exposició estarà oberta fins al dia 3 de juny. L’horari de visites és pel matí, dissabtes i diumenges, de 10:00h a 13:30h; i les vesprades de dimarts a dissabtes, de 17:00h a 20:30h.

Comentarios
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
44.192.247.184

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.