Miércoles, 09 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Miércoles, 06 de Abril de 2016
POLÍTICA

Guanyant Torrent demana reduir les competències de la Junta de Govern

S’insta a que una comissió redacte una modificació del reglament orgànic i proposa que el Ple Muncipal recupere el seu valor democràtic

Des de l’inici de l’actual legislatura, Guanyant Torrent ha presentat tot un seguit de mocions adreçades en la seua pràctica totalitat al seu debat al Ple de l’Ajuntament. Tot i encara que bon apart de les mateixes han pogut ser debatudes al Ple, també s’ha constatat com algunes mocions que concretaven actuacions immediates i que els venien proposades per veïns i veïnes de la vila, no podien ser debatudes com a tal al ser interpretades com a que tractaven competències d’algunes de les regidories delegades de l’Equip de Govern o fins i tot de la mateixa Alcaldia.

 

Per eixe motiu, proposem que es pose en marxa el punt número 3 de l’Acord d’Investidura per al mandat 2015-2019 de l’Ajuntament de Torrent, signat per fer possible la governabilitat d’esta localitat, article on al seu segon paràgraf diu textualment: “El model de gestió municipal que proposem exigeix la construcció d’una relació Ajuntament-societat, basada en la participació ciutadana en la presa de decisions i en l’empoderament ciutadà. La democràcia participativa que proposem, suposa la reversió, dins del marc legal, de les competències del Ple transferides a la Junta de Govern i a l’Alcaldia. En tot cas, qualsevol traspàs de competències serà acordat pels Grups amb representació municipal”.

 

És per açò, pel que per al plenari que ha de celebrar-se el dijous 7 d’abril, el Grup Municipal de Guanyant Torrent proposa l’aprovació d’una comissió redactora capaç d’impulsar la modificació del Reglament Orgànic del Ple de l’Ajuntament de Torrent, en el marc d’estudiar eixamplar les competències del mateix. Una Comissió integrada pel conjunt del Grups Municipals que en un termini no superior a tres mesos presentarà una proposta al Ple de la Corporació per al seu debat i aprovació si s’escau. La proposta s’hi realitza  sota un model d’un municipalisme basat en la gestió directa d’una ciutadania organitzada per recuperar l’Ajuntament i convertir-lo en eina de transformació democràtica, perquè per a Guanyant Torrent “s’ha de procurar una Corporació Municipal garant dels drets humans a través d’experiències democràtiques, on el protagonisme residisca en les persones i en els moviments socials”.

 

La Plataforma Ciutadana Guanyant Torrent amb aquesta moció presentada, vol recuperar un model descentralitzat de presa de decisions i, per aconseguir-ho, segons el regidor Jaume Santonja, “s’ha de canviar la forma de fer política i apostar per la democràcia directa i participativa, on la ciutadania recupere el valor que ha de tenir”. Per això, per a Guanyant Torrent s’han de revisar les competències que en el seu moment van ser transferides a la Junta de Govern i a l’Alcaldia, perquè les recupere el Plenari de la Corporació, com “el màxim òrgan de representació política dels ciutadans i les ciutadanes en el Govern municipal, apareix configurat com a òrgan de debat i d’adopció de les grans decisions estratègiques, a través de l’aprovació de les ordenances i reglaments dels pressuposts municipals, dels plans d’ordenació urbanística i de control de l’executiu”, tal i com s’expressa a l’exposició de motius del Reglament Orgànic de Torrent.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.138.179.100

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.