Jueves, 03 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Viernes, 04 de Marzo de 2016
POLÍTICA

El Ple rebutja la moció de Compromís de fer un cens dels immobles de l'esglesia exents d'IBI

L'edil de la coalicií Victor Medina afirma que "no compartim el posicionament de la resta de partits al votar en contra de la transparència en qüestió d'impostos".

En la sessió plenària celebrada el passat dijous 3 de març Compromís per Torrent va presentar una moció en la que l'instava al Govern Municipal del Psoe a elaborar un cens local dels immobles rústics i urbans registrats a nom de les confessions religioses per tal de calcular l'IBI que haurien de satisfer a les arques locals i publicitar-ho davant la resta de la ciutadania.

 

El regidor de Compromís Víctor Medina, que va ser l'encarregat de defensar la proposta del seu grup, expressà clarament que aquestos rebuts no són exigibles mentres continuen en vigor els acords i el concordat subscrit per l'Estat Espanyol amb el Vaticà i la resta de confessions religioses, puntualitzant no obstant que aquest IBI pot girar-se a aquestes entitats com a aportacions voluntàries i per "una qüestió de transparència davant la resta de veïnes i els veïns de Torrent que sí que paguen els seus impostos de manera religiosa".

 

Tanmateix en la moció s'instava el Govern d'Espanya a presentar una Llei de Consciència i Religiosa que determinara les modificacions oportunes en les Lleis d'Hisendes Locals, de Mecenatge i Fundacions, i el Concordat amb el Vaticà per tal que aquestes institucions contribuïsquen a les arques locals com la resta de la societat. En el moment de la votació dels acords la resta de grups del Consistori (PP, Psoe, Guanyant Torrent i Ciudadanos) manifestaren el seu rebug a la proposta de Compromís.

 

Finalment Medina ha expressat la seua decepció per la falta de valentia de la resta de grups, que han fet un exercici d'opacitat negant a les veïnes i veïns de Torrent la possibilitat de conéixer les quantitats que haurien de satisfer les entitats religioses en matèria impositiva, així com de llevar-li la possibilitat a aquestes de contribuir de manera voluntària a la sostenibilitat dels serveis públics. 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.143.22.23

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.