Martes, 01 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Sábado, 27 de Febrero de 2016
POLÍTICA

Guanyant reivindica la municipalizació del servei d'agua potable

En coincidència amb el desenvolupament de la jornada al voltant del Cicle urbà de l’aigua i la Directiva Marc d’aquest servei bàsic per a la ciutadania, la plataforma ciutadana considera, que el dret a l'aigua és un dret humà universal essencial.

Guanyant Torrent ha recordat la necessita de municipalitzar la empresa mixta Aigues de L'Horta per a que la disponibilitat i l'accés individual i col·lectiu a l'aigua siga garantida tenint en compte la qualitat de la mateixa per a la captació de l'aigua de producció per al consum humà i el compliment de totes les transposicions de la Directiva Marc de l'Aigua.


El regidor de Guanyant Torrent, Jaume Santonja afirma, que “l'aigua és un bé finit indispensable per a la vida de tots els éssers humans i ha de ser regulat amb criteris d'eficiència i solidaritat, sobre la base dels principis d'igualtat, equitat i no discriminació”. Aquesta és la raó per la que la plataforma ciutadana opina que “des de la gestió pública es poden i s'han de prestar els serveis públics complint amb els estàndards més exigents de qualitat i eficiència, comptant amb el compromís i responsabilitat dels treballadors que presten aquests serveis, i garantint una gestió transparent en la qual participe la ciutadania.

 

És per això que, amb independència de l'ens públic o comunitari que assumisca la gestió del cicle integral de l'aigua de Torrent (serveis municipals, patronat, ens públic empresarial, societat anònima, cooperativa de consumidors, etc.), Guanyant Torrent es compromet a vetlar perquè la titularitat del mateix siga sempre cent per cent pública o comunitària, no admetent l'accés d'empreses privades al seu accionariat.

 

La plataforma ciutadana sosté que la gestió del cicle integral de l'aigua pot i deu ser un jaciment important per a la generació de noves ocupacions i manteniment dels ja existents. Però ha d'evitar-se que especialment en les presents circumstàncies es produïsca una precarització de les condicions de treball i de la seguretat dels treballadors.

 

Però a més, Guanyant Torrent se situa del cantó de la necessitat de repercutir el cost real de la prestació dels serveis als usuaris i perquè s’apliquen tarifes que es fonamenten en els principis de capacitat econòmica, equitat, eficiència, senzillesa i transparència, penalitzant els elevats consums a través d'una tarifa per blocs progressiva, planificant i realitzant les inversions necessàries perquè l'aigua arribe als usuaris en les millors condicions, controlant i minimitzant les pèrdues en les xarxes de subministrament i sanejament i obrint la participació ciutadana al si del Consell d’Administració de l’ens públic gestor del cicle integral de l’aigua.

 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.15.31.22

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.