Jueves, 03 de Octubre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Martes, 26 de Enero de 2016
ENTREVISTA REGIDORA COMPROMÍS

Carmen Silla: "No recolçarem uns pressupostos continuistes"

La regidora de Compromís aclara que l'objectiu de la comissió del Punt d'Aliments és dignificar el servei per a que no facen cua i adelanta que estudiaran altres opcions

Carme Silla Mora va nàixer junt amb la Torre fa 49 anys. De pare i mare torrentins, viu a Picanya i treballa des de fa quatre anys a València com a pedagoga en una ONG. Casada, té ja un fill amb 19 anys, i ha vist ara el moment de fer política com li agrada, amb els peus en terra. Ha estat lligada a Dones amb Compromís i la sectorial sindical des de fa uns anys i al maig va ser elegida regidora amb els millors resultats del seu partit. Li agrada el teatre, els contes, i ha sigut contacontes. Encara té temps per a llegir dues o tres pàgines totes les nits. Afirma que els contes ajuden a comprendre la vida.  

 

Com valores el resultat electoral de les Generals el 20-D? És un abans i un després. Ha sigut un pas molt important, de renovació i de trencar amb el conservadorisme, d’atrevir-se a fer coses noves i parlar. La gent ha perdut la por.

 

Heu sobrepassat el PSOE per l’esquerra en coalició amb Podemos? Com valores este fet i l’ascens de Ciutadans? Crec que els resultats ha de fer-los reflexionar com fer política tant al PSOE com al PP. L’ascens és conseqüència que la gent vol noves propostes. Però el que és important és que la gent siga crítica i no es quede només en el que es diu sinó també en el que es fa.

 

Han sigut uns bons resultats junt amb Podemos, però s’han aconseguit dividits, i amb moltes crítiques en Torrent per no anar en solitari. No ha sigut una campanya molt freda? Per sort, estic en un partit crític i la primera crítica ve de dins. M’enorgulleix formar part d’un partit assembleari. Jo personalment no he participat perquè no estava d’acord i espere que el nostre partit recupere les seues arrels assembleàries.

 

La gestora de La Cotxera ha abandonat les instal·lacions. Esteu satisfets amb la informació rebuda sobre el que succeeix? Demanareu al PSOE la municipalització? És normal el que ha passat. La privatització és el que té. Nosaltres estem per la municipalització i que l’Ajuntament gestione directament perquè hi ha col·legis d’educació especial i persones que ho necessiten. Tenim la FDM que podria gestionar directament. La informació que hem rebut ha sigut molta, però demanarem més transparència, no sols després, sinó abans que passen estes coses, i ho direm ben alt, perquè la transparència no és només dir-ho, sinó també fer-ho.

 

Quina idea té Compromís per a la comissió per a revisar el Punt d’Aliments? No creu que Nova Vida hauria de participar-hi com demana el PP? Si Nova Vida no està, és perquè Javier Noguera no vol, perquè la seua veu com a representant del PP pot estar. La comissió es va crear a petició de la moció de PSOE i el que tractava és que estigueren presentats diferents àmbits. Jo el que trobe a faltar és que no hi haja un representant dels usuaris perquè ens podrien obrir millor els ulls. Nosaltres en esta comissió creiem que el Punt d’Aliments és un bon recurs d’emergència però no es cobreix ben totes les necessitats. Ací s’està gastant diners en transport, salaris de funcionaris, locals de magatzem que es podrien revertir directament als usuaris. La nostra idea és que el Punt d’Aliments fora desapareixent per altres opcions..  Volen dignificar el Punt d’Aliments i empoderar a la gent per a que puga elegir i no només fer cua.

 

Campos us va entregar abans que a ningú l’avantprojecte, no sé si per a buscar el vostre suport, i li vau respondre amb un decebedor qualificatiu de continuistes. Encara estem treballant el text i s’han fet canvis, però no votarem uns pressupostos continuistes. Nosaltres no som socis de govern, perquè si no estaríem governant.

 

Però Compromís s’ha col·locat del costat del PSOE en el cas dels uniformes de la Policia Local a pesar que l’oferta és 100% més cara i que l’informe només tenia 4 línies.  No és qüestió de col·locar-se al costat de ningú. Hem apostat per la qualitat del vestuari, que és un vestuari que els nostres policies van a haver d’utilitzar perquè és una peça de treball. I ho hem fet perquè hem parlat amb la gent que els utilitza.

 

El PP ha criticat la proposta de reduir el “Cheque bebé” a la meitat. S’hauria d’augmentar o fer un altre tipus de coses?  No crec que el “Cheque bebé” anime la gent a tindre fills ni que ajude al comerç. Si cal fer polítiques de natalitat o per al xicotet comerç s’ha de fer seriosament. Crec que hi ha forats més grans que tapar que aquest.

 

Heu criticat que es puge 50.000 euros la partida de festes. Privatitzar i gastar 53.000 euros en una vesprada per a la Cavalcada de Reis és molt també? És una despesa important, però ja no és només estalviar, és que hi ha associacions que poden aportar molt i seria un orgull per a la gent que participa en eixes associacions perquè els diners es queden en Torrent. Es poden fer coses molt boniques abans que privatitzar-la.
Compromís faria en Torrent una cavalcada amb Reines Magues si governara? València no ha portat les reines magues, sinó que era una activitat del col·lectiu El Micalet. Crec que cal respectar la diversitat. No passa res per recuperar valors democràtics. Crec que hi ha coses més importants de les que preocupar-se i de les que crear polèmica com els casos de corrupció que hi ha hagut en este país.

 

El vostre partit acostuma a lluitar per la transparència publicant documents. L’última idea ha sigut crear una web Torrentlink amb factures d’ALVIR de les festes de 2014. Nosaltres no podem relaxar-nos. La gent que ens ha votat ens demana que lluitem contra l’obscurantisme. Seguirem fent-ho encara que a algú li pese. Respecte a les factures d’ALVIR, no passarem ni una d’eixes factures si veiem que no són correctes, vinga de qui vinga, del PP, Ciutadans, PSOE o de nosaltres mateixos.

 

L’equip de govern ha decidit anul·lar l’article 48 del reglament faller i portar la banda es decidirà dins de cada comissió. Les dones són intel·ligents i poden fer moltes coses en les falles, i la funció de la dona pot tindre més contingut que el merament representatiu, de la mateixa manera que podria haver-hi un President faller que representara als torrentins com la fallera major. L’important de tot açò és que la dona puga decidir.

 

Els fallers han demanat que torne l’himne cantat, i inclús ha fet veure que ha sigut una decisió política del nou govern. El nostre partit no ha pressionat ningú. Qui sí que ho ha utilitzat políticament contra nosaltres és el PP. A mi l’himne ni em va ni em ve; ni este ni cap. Com a representant de torrentins que m’han votat, jo crec que no alçar-se és una manera de reivindicar que València necessita que se li done el que se li correspon.

 

En Torrent s’ha instal·lat una de les guarderies públiques pilot i les escoles infantils privades s’han alçat “en armes”. Estes escoles el que donaran és un servici per a famílies que no es poden plantejar una escoleta infantil privada o concertada. No crec que vagen a desaparéixer les guarderies concertades de la mateixa manera que en primària o secundària. De fet hi ha més alumnes escolaritzats en la concertada que en la pública tant en primaria com secundaria. En l’últim informe d’escolarització mostra un nivell d’educació en valencià i d’alumnes estrangers molt baix respecte a la pública. El que cal fer és prestigiar el valencià. Hem de fer entendre els pares que estudiar el valencià és una garantia d’èxit.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.142.250.203

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.