Domingo, 29 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Jueves, 17 de Diciembre de 2015
MEDI AMBIENT

Un grup de tècnics s'interessen pel sistema SIDEINFO

A més del SIDEINFO es va mostrar als assistents altres avanços en matèria de defensa contra incendis forestals d'interfase urbana - forestal

Un grup de tècnics i polítics relacionats amb el medi ambient han visitat El Vedat per interessar-se pel sistema SIDEINFO. El grup ha estat format per polítics i directors tècnics de la Generalitat Valenciana, representants de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria i la regidora de Medi Ambient de Vilamarxant, Rosa Blanes. Aquest sistema instal·lat en El Vedat va rebre el reconeixement Best Practice to Improve the Living Environment de l'ONU en 2012 en els Premis Internacionals de Dubai. A més del SIDEINFO es va mostrar als assistents altres avanços en matèria de defensa contra incendis forestals d'interfase urbana - forestal.

 

La versió portàtil del SIDEINFO, dissenyat per a unitats d'emergències, edificacions aïllades i habitatges particulars. Una nova xarxa sensorial sense fil per a la detecció i alerta primerenca d'incendis forestals a través de sensors que permeten automatitzar l'engegada del sistema defensiu emulant una alarma antirrobatori en la qual el “lladre” és el foc. El Vigilant del Foc (WildFire Observer) desenvolupat pel Instituto para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación en Comunicaciones de la Universidad de Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC) en col·laboració amb el Medi XXI GSA que permet geolocalizar en temps real els fronts de flama i el seu avanç en un incendi forestal alimentant amb dades millorades els models de simulació existents.

 

Este sistema preventiu únic en el món dona cobertura contra incendis a 15 hectàrees de zona boscosa d'El Vedat creant uns tallafocs d'1,5 quilòmetres en un barri residencial on viuen prop de 8.000 torrentins i va començar la seua instal.lació en 2008 i va finalitzar en 2010. Estos 15 canons tenen una altura d'entre 14 i 22 metres i expulsen en un minut l'equivalent a un hidroavió. Després de dos anys de treballs, esta obra finançada amb fons municipals en la seua primera fase, i amb fons del PlanE en esta última per fi ja es troben en funcionament. El nou sistema de defensa contra incendis forestals (SIDEINFO) evita el tall de pins per a realitzar tallafocs en esta zona boscosa del Vedat de gran valor mediambiental.

 

En la primera fase es van instal·lar tres torres i també es va dotar d'un sistema de captació d'aigua del depòsit, una bomba que subministra amb suficient pressió els canons a 14-22 i un generador elèctric que abasteix el sistema de forma autònoma, atés que si es produeix un incendi, la primera mesura que es pren és el tall del subministrament elèctric. En una segona fase s'instal·laren 12 torres. En total el sistema consta de tres bombes de 100 cavalls cada una per a posar en marxa l'expulsió dels 8.000 litres d'aigua per minut que poden estar funcionant durant prop de dues hores i mitja. Per a posar en funcionament el sistema únicament és necessari enviar un missatge amb el mòbil a la torre de control.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
18.191.176.5

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.