Viernes, 26 de Abril de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Martes, 20 de Octubre de 2015
COLUMNA PAU ALABAJOS (COMPROMÍS)

“A compte dels comptes”

Al Ple celebrat el passat 13 d’octubre es va portar l’aprovació dels Comptes Generals de l’Ajuntament de Torrent, els seus Organismes Autònoms (Fundación Deportiva Municipal, Junta Local Fallera, Consell Agrari), i les empreses municipals (IDEA’t, Retosa, Nous Espais i Aigües de l’Horta). Els Comptes Generals són en sí mateix la comptabilitat, en concret es tractava de fiscalitzar l’acció municipal, negre sobre blanc, sobre els números corresponents a l’exercici 2014, últim any de gestió integrament controlada per la majoria absoluta del Partido Popular. Contra aquesta gestió es varen presentar 28 reclamacions: 26 del grup municipal de Compromís, i dos del grup Socialista. Sobre les nostres reclamacions, 5 varen ser acceptades, una rebutjada i la resta acceptades parcialment, segons ens varen informar en la Comissió Especial de Comptes celebrada un hora abans de la sessió plenària. Volem destacar vàries qüestions que afecten l’Inventari de béns de Torrent i el grau de compliment dels objectius de les diferents àrees de govern.

 

Respecte a l’Inventari des de Compromís hem denunciat en vàries ocasions, i aquest Compte General no ha sigut una excepció, que no existix un modul comptable d’enllaç entre la comptabilitat i l’inventari de béns, amb la qual cosa no es poden dotar les amortitzacions a les que obliguen les lleis per tal d’evitar que el patrimoni municipal continue depreciant-se. Respecte el grau de compliment i satisfacció ciutadana pels serveis municipals prestats, que és obligatori segons la normativa de règim local dels ajuntaments en matèria d’hisenda, l’anterior govern del Partido Popular no va posar en marxa cap dels mecanismes per a corregir aquesta situació de desgovern. En concret en 2012 els regidors populars varen deixar en suspens dues mocions de Compromís per a crear la Comissió Ciutadana de Queixes i Suggeriments i l’Òrgan ciutadà de Reclamacions Econòmico Administratives. Tampoc es posaren en marxa el Consell Social de Torrent ni els Districtes, com a mecanismes directes de la participació ciutadana, Òrgans que han d’actuar de jutges valorant de primera mà l’actuació municipal en els d’assumptes d’interés per a la nostra ciutat.

 

Tot allò ha provocat que des del 2010, en què Torrent sigué considerada gran ciutat, no haja existit un full de ruta clar sobre el model de ciutat a desenvolupar, més bé al contrari els governs del Partido Popular han gestionat a salt de mata tant administrativament com des del punt de vista de la participació ciutadana, que o no ha existit o en alguns casos ha estat condicionada per motius de filiació política. Aquestos són els darrers Comptes Generals del Partido Popular, d’ara endavant és el Psoe qui té la responsabilitat de dur endavant i corregir la nefasta gestió dels darrers 8 anys. Des de Compromís estarem molt vigilants.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.144.84.155

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.