Viernes, 29 de Marzo de 2024

Actualizada Domingo, 24 de Marzo de 2024 a las 19:01:15 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
REDACCIÓN
Martes, 20 de Octubre de 2015
COLUMNA GUANYANT TORRENT

“Lents, molt lents, massa”

Efectivament, les persones que formem part d’aquesta plataforma ciutadana som, en línies generals, nouvinguts. Acabats d’aterrar a les formes i costums de la pràctica municipal, malgrat disposar d’assessors que van ser regidors en anteriors legislatures i de tenir ara mateix, una persona al capdavant de l’oficina tècnica del grup municipal, que va ocupar cadiral a l’ajuntament del Cap i Casal.Dit això, s’ha d’afegir que la primera cosa que hem observat –o almenys de les primeres observacions fetes-- és que la velocitat de la societat, té ben poc a veure amb la velocitat d’aquesta Casa Gran, que ens obliga a anar a tots els grups polítics a mil per hora per arribar –massa sovint—al mateix punt de partida: al del diàleg, la concòrdia o la discòrdia, segons els casos. La societat torrentina va a passos gegantins mentre a l’interior d’aquesta casa, tot són papers, paperots, paperets, mocions, propostes, preguntes, rèpliques i contrarèpliques, informes i documents, textos i apreciacions, matisos i puntualitzacions per donar un sí, però, un sí amb flocs i manilles, un sí amb cintes d’adorn o una negació radical i profunda.

 

La ciutadania torrentina assisteix, amb certa preocupació, al discórrer del temps oficial, des de la balconada de la incredulitat; des del mirador de l’escepticisme, en comprovar com després de més de 100 dies, encara hi ha poc de moviment en favor dels grans problemes que ens tenallen: l’atur, els desnonaments, el medi ambient, la dependència, la sanitat, l’educació...Des de Guanyant Torrent, també observem com, dels 14 punts que es van signar a l’acord d’investidura, cap d’ells hi ha en marxa i, el que resulta més greu encara, no hi ha nomenada ni tan sols una comissió de seguiment que aprofite de revisor, inspectors o “pepe grillo” per als sotasignats.
És veritat que les persones que configurem aquesta plataforma ciutadana hem hagut de passar un temps d’adaptació a aquesta nova maquinària que s’ho engoleix tot, fins i tot el temps dels que més temps tenen. Observem com a la placeta del ficus hi ha persones que juguen amb el temps que corre, perquè aquest no jugue amb ells.

 

A la rodalia, observem com un rodamón demana  tothom una almoina d’un temps i tothom l contesta que no disposa de temps per lliurar-li cap cèntim. No hi ha cap mena de dubte: a l’Ajuntament de Torrent hem vist gent que corre per manca de temps per presentar aquest o aquell altre paper, informe, sol·licitud, prec o pregunta,  mentre el temps corre per aconseguir atrapar-lo. A la gent de Guanyant Torrent, ens pregunten sovint si disposem de temps i, en eixe moment, mirem el rellotge com si aquesta maquineta tingués tot el temps del món al seu interior, sabedors com som, que ens hem de multiplicar per quatre o per huit cada 24 hores per poder arribar a temps a qualsevol de les desenes de convocatòries que ens arriben.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.239.57.87

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.