Sábado, 21 de Septiembre de 2024

Actualizada Lunes, 12 de Agosto de 2024 a las 12:29:41 horas

Edición digital en castellano | Directora: Mamen Casabán I Contacte: 687 284 697 | . Versión impresa
M.A.GUTIÉRREZ
Lunes, 19 de Octubre de 2015
FALLAS

Noelia y Carla, exaltades com Falleres Majors

El món faller torrentí va omplir l'Auditori de Torrent per a contemplar la presentació de les falleres majors de Torrent. Un espectacle senzill d'acrobàcia i ritme de batucada va amenitzar un dels actes més importants del calendari.

“La màgia del foc” fou el fil conductor de l'exaltació de Noelia Peinado i Arce com a Fallera Major de Torrent. De la mà dels presentadors, els germans Manuel i Lucia Andrés Zarapico, fallers de soca i arrel, periodista especialitzat en informació fallera i guionista de falles ell, i ella Fallera Major Infantil de València el 1996 i actriu vocacional en tants teatres fallers i presentacions, conduiren als presents per la màgia del foc. Un foc que hipnotizà a les portes de l'Auditori i que dibuixà dins d'ell, amb les seues flames, els records  més arrelats de la festa, que donà llum i color als anhels fallers, un foc que va donar pas a l'escenari a la Fallera Major de la que va exercir de mantenidora, Laura Sena. Periodista del Levante-EMV, vinculada molts anys a tota la informació general i de falles de la comarca, raons que junt a la cultura i la poesia valenciana es veren reflectides al seu discurs.

 

Noelia estigué acompanyada per la seua Cort d'Honor de la que formen part Verónica Viamonte, Raquel Triguero, Verónica Mora, África Sánchez, Mónica Arboleda, Yolanda Martín, Mª del Carmen Cervera y Laura Carrillo que també reberen la seua banda per part de l'alcalde de Torrent, En Jesús Ros. Posteriorment arribà el moment de l'homenatge a Noelia com a Fallera Major pujant en primer lloc representants del teixit associatiu, festiu i comercial de la ciutat, i a continuació el món faller, sent en primer lloc la Fallera Major Infantil de Torrent, Carla Pallardó, qui pujà a l'escenari seguida de les 29 comissions torrentines. Tancaren l'acte de pleitesia, representants de diverses juntes locals, la Dama de la Bellea del Foc d'Alacant, Alba Olmos, i la regina de les festes de Sogorb, Ana Maria Torres.

 

El diumenge de vesprada arribà el moment de la exaltació de Carla Pallardó com a Fallera Major Infantil de Torrent “Pinta'm una història” era el lema de l'espectacle. El seu presentador, el faller torrentí amplament guardonat com a actor al concurs de teatre, Carlos Guimerà que amb les seues actituds escèniques, conduí l'acte a la perfecció. La pintura anà desvelant els diferents colors que rodejaràn a Carla durant tot este any. El color de l'art, del sentiment, del soroll, de la música, de les paraules, dels versos, és a dir, les seues companyes de la Cort d'Honor Infantil Eva García, Nerea Lloret, Lucía Casañ, Andrea Royo, Claudia Alba, Ana Jiménez, Rebeca Ródenas y Natalia Company. Les primeres paraules i versos que escoltà Carla com a Fallera Major Infantil, vingueren de la veu de la seua mantenidora, Rocio Pascual Candel, Fallera Major Infantil de València de 2012 que cada dia pinta també els colors de la seua passió per les falles, des del teatre fins al ball. Precíssament al seu discurs, l'alcalde de Torrent, En Jesús Ros, li recordà a Carla les seues arrels artístiques en la figura de son iaio, que entre altres disciplines, també fou artista faller premiat fins i tot amb un ninot indultat.

 

Com el dissabte, diferents associacions rendiren pleitesia a Carla i també el món faller, encapçalat per la Fallera Major, Noelia Peinado i els representants infantils de les comissions falleres torrentines. En este cas, junt a altres juntes locals, felicitaren també a Carla, la regina infantil de les festes de Sogorb, Zara Soler, la Bellea del Foc Infantil, Daniela Guzzardo i la Fallera Major Infantil de València, Maria Donderis. Les exaltacions de Noelia i Carla acabaren amb la interpretació de l'Himne a Torrent i l'Himne Valencià.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
3.147.74.211

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.